VM-hjältens nya roll: Expert på TV4 Sport - Innebandy.se
2016-10-01 09:24

VM-hjältens nya roll: Expert på TV4 Sport


Patrik Åman är just nu på plats i Champions Cup som expert. Foto: Per Wiklund

I sin senaste landskamp vann han VM-guld. Nu är Patrik Åman på allvar tillbaka i innebandyvärlden – som expert på TV4 Sport.
– Jag ser det som en unik möjlighet att göra två saker jag brinner för, säger Patrik Åman. 

Den före detta landslagsmålvakten Patrik Åman var med och vann VM-guld i Göteborg 2014. Finalen blev också hans sista landskamp.

Åman har efter det vid ett antal tillfällen hoppat in och agerat expert i TV4 Sports innebandysändningar. Nu står det klart att han får en helhetslösning framöver.

– Tidigt kom frågan om jag ville vara expert den här säsongen också, vilket jag naturligtvis ville vara. Jag vill bidra till innebandyn och vara en del av göra innebandyn synlig för många. Det här är ett perfekt sätt för mig att kunna göra det. Jag får vara engagerad i en idrott jag tycker så mycket om, utan att spela själv. Det kändes givet att svara ja på frågan, säger Åman.

Hans första uppdrag är Champions Cup, som just nu pågår i Borås. Sedan väntar matcher i både damernas och herrarnas SSL – och dessutom VM i Riga 3-11 december.

– Det kommer inte göra någon skillnad om det är en dammatch eller herrmatch, eller om det är en för media stormatch eller en mindre match. Jag kommer att finnas med på så många tillfällen som möjligt.

Åman kommer att kombinera innebandyexpertisen med att bevaka Svenska Hockeyligan som journalist.

– Jag ser det som en unik möjlighet att göra två saker jag brinner för, säger han.


Författare: Anton Rosenblad