2016-10-03 06:07

Tuffare motstånd att vänta på för-EM


Svenska rullstolsinnebandylandslaget. Foto: Privat

Sveriges rullstolsinnebandylandslag på herrsidan har inte förlorat en match sedan 2008. Nu laddar de inför för-EM i Prag i slutet av oktober.
– Vi är ett komplett lag, säger förbundskapten Ola Piccardo. 

27-30 oktober spelas för-EM i rullstolsinnebandy i tjeckiska Prag (officiella EM planeras till nästa år). Sveriges herrar, som ligger under Parasportförbundet, är regerande Europamästare och ses som favorit mot de andra nationerna Polen, Tjeckien och Holland nu också. Men Sveriges förbundskapten Ola Piccardo höjer ett varningens finger för motståndarna.

– I Tjeckien finns det elva lag i deras serie. De har spelomgångar i gång i månaden, det har inte vi. Det bästa polska laget spelar i tjeckiska ligan för att få ordentlig matchning också. De har fem-sex spelare som är väldigt bra. Holland har många utövare, men borde ha kommit längre. De har landslagsläger varje månad, säger Piccardo.

Sverige håller, trots att landslaget sällan ses, hög klass. Robin Meng, Peter Nilsson är storspelare tillsammans med rutinerade Martin Björk och Mattias Larsson. Och blott 17-årige Alexander Brorsson ses som ett framtidslöfte.

– Vi är ett komplett lag. De är otroligt träningsvilliga och håller på med lite olika idrotter. De får allroundträning som är väldigt viktig för innebandyn. Man vinner mycket på att utöva många olika idrotter som inkluderar speluppfattning, säger Piccardo.

Följ rullstolsinnebandylandslagets resa till Prag via deras Facebooksida.


Författare: Anton Rosenblad