Lyckad integrationskonferens - "Jag får energi" - Innebandy.se
2016-10-20 17:02

Lyckad integrationskonferens - "Jag får energi"


Foto: Anton Rosenblad

Under torsdagen genomförde Svensk Innebandy en stor integrationskonferens i Stockholm. Innebandyentusiaster från hela Sverige samlades och diskuterade hur man bäst kan hjälpa.

Flera olika aktörer var på plats på Quality Globe Hotel i Stockholm. Bland annat berättade Rädda Barnen om sitt projekt som de har tillsammans med Svensk Innebandy, somaliske Yahye Yousef berättade om hur det är att bli integrerad i det svenska samhället och Helen Jaeaschke-Pellonpää berättade om Tierp IBK:s integrationsprojekt.

Svensk Innebandys Facebooksida ligger flera videointervjuer uppe med deltagarna under dagen, där de berättar om sina intryck och tankar kring integration.

- Jag har fått jättemycket intryck, framför allt har jag sett jättemånga engagerade människor som jobbar med liknande saker som jag har gjort. Jag får med mig mycket energi och ser saker från andra vinklar. Det är jätteroligt att så många har avvarat den här dagen för att komma och lyssna på andra, säger FC Helsingborgs Lovisa Engström som ansvarar för ett integrationsprojekt i hemmaklubben.

Föredragen i sin helhet kommer att läggas upp på innebandy.se och på Svensk Innebandys Youtubekanal inom kort.


Författare: Anton Rosenblad