Här är Göteborgs koncept för att locka flera - Innebandy.se
2016-10-04 05:43

Här är Göteborgs koncept för att locka flera


Somalia SK ska spela i den nya serien. Foto: Anton Rosenblad

Göteborgs Innebandyförbund testar nu ett nytt koncept för att locka spelare. ”First League” blir en serie för de som inte vill satsa – utan bara ha roligt.
– Det är väldigt viktigt att vi kan hitta det här forumet för att bli flera, säger Göteborgs IBF:s Ulf Widell. 

Fler och fler distrikt letar nu efter koncept för att låta flera spelare vara kvar inom innebandyverksamheten. Till den här säsongen har First League startats i Göteborg.

– Här får man chansen att prova på innebandy och spela i ett lag. Det är värdet som är viktigt. Helst ska man hitta ett värde som inte är ett tävlingsvärde mer än själva matchen. Då kan vi komma ganska långt med det här, säger Ulf Widell på Göteborgs IBF.

Lagen ska mötas i ett seriespel och Göteborgs IBF sköter administrationen. På så sätt blir det billigt för lagen att medverka.

– Det är väldigt viktigt att vi kan hitta det här forumet för att bli fler. Jag vet inte om det här är helt rätt innan vi har testat det, men det är en del i det, säger Widell och fortsätter:

– Det här är för alla. En spelare som spelar i ett befintligt lag kan spela här också. Vi tror att det här kommer bli en jäkla bra serie.


Författare: Anton Rosenblad