2016-11-01 19:29

Guldsteget-spelarna testades på Bosön


Jonathan Nilsson var på plats på Bosön. Foto: Mikael Hill

Fystester, nutritionsföreläsningar och utvecklingssamtal. Det var vad spelarna i Svensk Innebandys elitsatsning Guldsteget genomförde på Bosön i dag.
– Man vill vara på topp och få så bra förutsättningar som möjligt, säger Helsingborgs Jonathan Nilsson. 

Guldsteget är Svensk Innebandys satsning för att utveckla elitspelare till potentiella framtida landslagsspelare. I slutet av april samlades de 32 spelarna (16 dam+16 herr) för första gången på spanska Fuerteventura för en veckas långt läger.

Och under tisdagen var åtta av spelarna på plats på Bosön för att följa upp sin utveckling.

– Det är den här möjligheten de får när det gäller extra stöd från Riksidrottsförbundet, säger Mikael Hill som är ansvarig för herrspelarna och utvecklar:

– Spelarna har själva fått ansöka om att vara med här. De har mätt kroppsmassan, haft nutritionsföreläsning och genomfört individuella tester och samtal.

FC Helsingborgs Jonathan Nilsson var en av spelarna som var på plats. Och han har visionen klar för sig:

– Jag vill vara på topp och få så bra förutsättningar som möjligt. Det var ganska givet att ta chansen att åka hit, säger han och fortsätter:

– Jag behöver bygga på mig lite. Jag är rätt så snabb, men ska bygga på mig mer muskelmässigt. Kostrådgivningen är en viktig del av det.

Även FBC Uppsalas Frida Bäfve var på Bosön. Hon fokuserade mycket på nutritionsföreläsningen.

– Jag har mycket att utveckla där. Jag kan utveckla min kost en hel del, med handen på hjärtat. Jag ansvarar för min egen utveckling, så klart. Men är det något problem eller om jag känner att jag står still i utvecklingen har man professionella människor att vända sig till. Åsa Karlsson (som ansvarar för damerna i Guldsteget) har varit och sett mig spela den här säsongen och vi har även pratat i telefon några gånger, säger hon.

Efter dagen på Bosön kommer uppföljningen att fortsätta från Mikael Hill och Åsa Karlsson.

– Jobbet ska göras i klubbarna. Det är där de ska ta ytterligare kliv. Det här är en möjlighet att bredda sitt kunnande och ge sig själv en bättre chans att nå toppen, säger Hill.


Författare: Anton Rosenblad