Enkelt upplägg ska locka motionsspelare i Småland - Innebandy.se
2016-10-15 05:47

Enkelt upplägg ska locka motionsspelare i Småland


Foto: Per Wiklund

Ett enkelt och lockande koncept. Det är vad Smålands Innebandyförbund satsar på när man nu startar upp motionsinnebandy.
– Vi ska starta upp det på olika orter i Småland, säger Thomas Kh Andersson. 

Runtom i distriktsförbunden i Sverige slipar man nu på koncept för att starta upp motionsinnebandy. Svensk Innebandy vill öppna upp för flera spelare att delta, men på en motionsnivå. Och nu har Småland kanske hittat rätt.

– Vi ska starta upp det på olika orter i Småland. Det blir smålagsinnebandy. Vi tänker oss tre mot tre med småmål i grupper om fem-sex lag. Vi kommer att dela upp dem i 16 år och uppåt. Typ 16-30 och 31 och uppåt. Det blir korta matcher och liten plan, säger Thomas Kh Andersson på Smålands IBF.

Upplägget blir att spela på helgdagar då vuxna spelare ofta är tillgängliga. Runt Kristi himmelsfärd, jul, nyår, påsk och andra helger. Om man sedan ser potentialen och att intresset växer kan det bli att man spelar varannan helg i stället.

– I första läget handlar det om att få serien lite mer permanent. Vi söker kontakt och samarbeten med föreningar och kommuner som ser en vinning i det här, säger Andersson.

Varför väljer ni att spela tre mot tre?
– Egentligen som ett komplement mot det som finns i dag. De vi hör och ser är att det vanliga, när man spelar med kompisar, är tre mot tre. Vi ser också en vinning i att vi kan spela i mindre hallar. Då kan vi spela flera matcher samtidigt. Men vi stänger inte dörren för fem mot fem heller. Men vi börjar här och ser på intresset.

Serien kommer att vara öppen för herr-, dam- och mixlag. Även spelare som spelar i befintliga lag kan delta. Allt för att öppna upp för så många som möjligt.

– För spelare i föreningar som inte vill träna alla dagar i veckan kan det finnas ett motionslag i föreningen. För att fånga upp de som bara vill spela innebandy på det sättet. Det kan också vara en rekryteringsbas för föreningarna. Det kan ju vara spelare som blommar ut senare. Då kan det här vara miljön där man får chansen att göra det.


Författare: Anton Rosenblad