2015-10-20 13:00

Spelare gör comeback i damlandslaget


Damlandslaget laddar för kommande EFT. Foto: Per Wiklund

Damlandslaget laddar för VM i december. Men först väntar Euro Floorball Tour 6-8 november i VM-staden Tammerfors. Här är truppen.

Uppladdningen inför VM 4-12 december fortsätter för det svenska damlandslaget. Snart väntar det sista provet inför mästerskapet, när fyrnationsturneringen Euro Floorball Tour (EFT) avgörs i finska Tammerfors. Där möter svenskorna Finland, Tjeckien och Schweiz. Och förbundskapten Andreas Lundmark har inför turneringen analyserat spelarna för att hitta de bästa formationerna.

– Vi har tittat mycket på formationer och hur spelarna kan komplettera varandra. Vi har försökt få ihop någon sorts helhet som vi nu vill testa. Det är klart att det blir mycket individmässigt också, det blir mer noggrant än tidigare. Formen för spelarna är mer och mer avgörande. Det är viktigt att få ett lag i bra form till VM, säger Lundmark.

I Finnkampen i september fanns inte Täbys Ranja Varli och KAIS Moras Malin Andréason med i laget. Men nu gör de comeback i det blågula stället.

– De känns som två av de vassaste målskyttarna i Sverige. De har levererat en hel del mål så här långt i Svenska Superligan. Vi vill se om vi behöver ytterligare målskyttar till VM också. Vi behöver testa dem mer, helt enkelt. De har sitt målskytte som sin stora grej och det behöver man alltid i formationer, säger Lundmark.

Klart är att det är en oerhörd konkurrens om VM-platserna. Landslagsledningen har en lista med 30 namn som de tittar på, men ingenting är klart till VM på långa vägar.

– Det finns många spelare som mer eller mindre känns givna, det ska vi inte sticka under stolen med. Men de spelarna ska också ha spelare runt omkring sig.  Det är inte 20 av de här 22 spelarna till EFT som är givna i VM. Det finns ett par spelare hemma som är med och tävlar lika mycket fortfarande.

Vad vill du se av laget i EFT?
– Vi valde att spela ett lågt försvarsspel i Finnkampen. Nu ska vi jobba med ett högre försvarsspel. Vi vill vinna bollen högre upp i banan. Vi kommer att spela mer så som vi vill spela, helt enkelt.

Här är truppen till Euro Floorball Tour 6-8 november:

Målvakter
Emelie Frisk, Täby FC IBK
Sara Hjorting, Pixbo Wallenstam IBK

Backar
Cassandra Edberg, IKSU
Emelie Wibron, IKSU
Iza Rydfjäll, IKSU
Katarina Bjuhr, IKSU
Linn Lundström, Dietlikon
Moa Tschöp, KAIS Mora IF
Sanna Scheer, Rönnby Västerås IBK
Sofie Andersson, IKSU

Centrar/forwards
Amanda Delgado Johansson, FBC Uppsala
Amanda Larsson, Linköping IBK
Anna Jakobsson, Endre IF
Anna Wijk, KAIS Mora IF
Cornelia Fjellstedt, IKSU
Jennifer Ståhlhult, Täby FC IBK
Johanna Holmbom, KAIS Mora IF
Josefina Eiremo, IKSU
Malin Andréason, KAIS Mora IF
Ranja Varli, Täby FC IBK
Sara Helin, Pixbo Wallenstam IBK
Therése Karlsson, KAIS Mora IF


Författare: Anton Rosenblad