Vaara: ”Det är mycket negativt med selekteringar” - Innebandy.se
2015-01-07 21:30

Vaara: ”Det är mycket negativt med selekteringar”

På onsdagen medverkade herrarnas förbundskapten Jan-Erik Vaara i P3 Nyheter. Han är nämligen också ledare för ett P11-lag och intervjun handlade om toppning inom ungdomsidrotten.


Jan-Erik Vaara blev intervjuad i onsdagens P3 Nyheter. Foto: Per Wiklund

Radiosportens granskning Bänkade barn visar att flera idrottsföreningar bänkar barn som bara är nio år gamla. I samband med den reportageserien har P3 Nyheter intervjuat förbundskaptenen Jan-Erik Vaara som också är tränare för ett pojklag i Molkom och har tydliga åsikter om toppning:

- Jag tycker inte alls det är bra. Det är mycket negativt kring selekteringar och toppningar och urval i stort. Jag är starkt emot det, framför allt i de tidiga åldrarna men också i en del åldrar uppåt, säger Jan-Erik Vaara i P3 Nyheter bland annat.

Han fortsätter:

– Problemet är att vi förlorar ungdomarna eftersom de inte vill stanna kvar i laget om de inte får spela några matcher. Idrottsrörelsen idag tycker jag konkurrerar ganska dåligt med dagens data och TV-spelande som verkar vara ett alldeles för stort och attraktivt alternativ för de unga. Här tycker jag att idrottsrörelsen borde ta tag i det riktigt ordentligt, så vi kan ha kvar dem inom idrotten så länge som möjligt.

Hela intervjun med Jan-Erik Vaara lyssnar du på här!

Mer info om Radiosportens granskning:
Forskare: Miljarder slösas på barnidrott
Caj blev B-lagsspelare som nioåring
Göran Harnesk: "Idrotten bör granskas"
Debatt i Studio Ett angående granskningen av barn- och ungdomsidrott


Författare: Sebastian Nurmi