2014-11-10 06:53

Sverige arrangerar historisk konferens

När VM i Göteborg går mot sitt slut arrangeras världens första internationella innebandykonferens. Ett koncept som har fått namnet Idrottskraft och som ska gynna utvecklingen för folksporten.

12-13 december samlas innebandyengagerade från hela världen för den första internationella innebandykonferensen i historien. Det blir två dagar fyllda med de senaste nyheterna när det gäller vetenskapliga studier kring innebandy och ledarskap. Och inte minst information om utvecklingsarbetet som för närvarande pågår i de mest framgångsrika innebandynationerna.
– Idrottskraft är en fantastisk möjlighet att skapa uppmärksamhet runt den viktiga frågan om idrottens kraft och möjligheter i vårt samhälle. För Svenska Mässan lyfter det möjligheten att samla intresserade människor som engageras i frågan för ytterligare ett tillfälle att påverka vår samtid, säger Magdalena Rönström på Svenska Mässan.

Idrottskraft är ett samarbete mellan Svensk Innebandy och Svenska Mässan. I framtiden kommer det också att arrangeras flera seminarier kring ämnet – något som ses som helt nödvändigt i utvecklingen.
– Svensk innebandy är en folksport – en idrott som är till för alla, alltid. Utifrån det här är det viktigt att vi tar ett aktivt ansvar i samhället och för utvecklingen på såväl kort sikt som ur ett mer långsiktigt perspektiv. Idrottskraft är ett viktigt steg i det engagemang som vi vill ta, säger Göran Harnesk, generalsekreterare på Svenska Innebandyförbundet.

Mer infomation hittar du här.


Författare: Anton Rosenblad