2013-10-08 14:00

Två nya roller i U19-ledarstaben

I syfte att utveckla U19-verksamheten så har två nya roller tillkommit i landslagsstaberna. Rollerna ska besättas av personer som är NIU-instruktörer, i syfte att tydliggöra NIU-verksamhetens betydelse i talangutvecklingsarbetet.

Läktarcoacher
U19-landslagen har numera, precis som A-landslagen, tillgång till en läktarcoach. Läktarcoachen ingår i ledarstaben och är med på samtliga läger och landskamper.

- Under landskampsturneringar är läktarcoachens roll att agera från läktaren med information till förbundskaptenerna i båset. Det ingår också i rollen att ha koll på motståndet, där scouterna bistår med information, säger Svensk Innebandys landslagschef Emil Persson.

Platsen som läktarcoach för U19-herrlandslaget är vakant för tillfället medan U19-damlandslagets nya läktarcoach heter Mikael Jeppsson och är verksamhetsansvarig för Malmö Idrottsgymnasium samt anställd tränare i Malmö FBC.

- Jag känner mig oerhört inspirerad inför uppdraget. Har jobbat mycket med dam- och damjuniorer i södra Sverige och tror jag kan bidra med en hel del kunskap och erfarenhet från de här åldrarna. Jag ser mycket innebandy och har bra koll på division I- och II-lagen i södra Sverige, säger Mikael Jeppson.

Scouter
Två NIU-instruktörer agerar scouter åt vardera landslag.

- Uppdraget innebär att förse förbundskaptenerna med information om aktuella landslagsspelare från de regioner i Sverige där de befinner sig. Det innebär att de bidrar med information från de ställen i landet där den befintliga ledarstaben inte kan scouta, säger Emil Persson.

Scouterna närvarar på samtliga läger och landskamper, där rollen under landskampsturneringar är att förse läktarcoachen med information om övriga nationer. Christian Lindahl är en av U19-herrlandslagets två scouter. Till vardags är han huvudinstruktör på Sandagymnasiet i Huskvarna.

- Det känns jätteroligt att ha fått den här chansen. Jag har och har haft många uppdrag inom innebandyn och det här känns ju som ett av de roligaste och mest intressanta. Jag har hunnit samla på mig en del erfarenhet som jag säkert kommer ha nytta av. Bland annat elva års rutin från SSL samt flera år med Smålandslaget där jag är kapten för pojkar 15 år. På Sandagymnasiet jobbar jag med åldrarna 16-19, en period då det händer mycket med elevernas utveckling. Jag brinner för det arbetet, säger Christian Lindahl.

De nya rollerna i U19-ledarstaben:
Läktarcoach U19 dam: Mikael Jeppsson
Läktarcoach U19 herr: Vakant
Scout U19 herr: Christian Lindahl
Scout U19 herr: Adam Kallenberg
Scout U19 dam: Lina Segerblom
Scout U19 dam: Johan Hydling


Författare: Daniel Karlsson