2013-10-04 13:55

Rönnby tog hem gruppsegern

(Bild: IFF)

Rönnby säkrade gruppsegern efter en tät match mot finska SB Pro. Imorgon väntar semifinal mot Piranha Chur.

Rönnby inledde matchen piggt och det var den formstarka andraformationen (Augustsson-Schilström-Nilsson) som gav laget ledningen i den fjärde matchminuten genom Linnea Nilsson, framspelad av Moa Schilström. Västeråstjejerna hade det mesta av spelet men SB Pro fick lite turligt in ett skott från strax över halva med en kvart spelad. Susanne Riutta svarade två minuter senare med ett distinkt skott, rakt upp i krysset.

Susanne Riutta noterades för ett mål. Snyggt var det också. (Bild: IFF)

SB Pro fick en tidig kvittering i andra perioden efter en tilltrasslad situation bakom Rönnbys mål. Finskorna tycktes få självförtroende av målet och andra perioden blev en betydligt jämnare historia. För Rönnbys del verkade därför Sanna Scheers mål förlösande.

När Malin Wikström gjorde 4-2 i de inledande minuterna av tredje perioden fick Rönnby andrum och kunde ta kontroll över matchen.

- Jag såg direkt att vi hade fart under fötterna i tredje perioden, vilket vi inte har haft i tidigare matcher, säger en glad Pelle Alvin.

Vid 11.39 tvingades Michelle Linhart att ta till alltför tuffa tag för att bryta ett friläge och SB Pro tilldömdes straff. Mirja Viklund som dittills suttit på bänken klev in och tog straffen.

-Det gick ju bra på straffarna senast så Pelle tyckte jag skulle hoppa in, säger Mirja Viklund efter matchen.

I efterföljande boxplay lyckades inte heller finskorna överlista Lovisa Frisk som vaktade kassen idag för Rönnby. Med tre minuter kvar plockade SB Pro keepern och forcerade för att komma ikapp men Rönnby kunde hålla undan och Moa Schilström fick också skicka in 5-2 i öppen kasse.

Till matchens lirare utsågs lagkaptenen Sanna Scheer.

- Tajmningen satt där idag och vi kom bra in i det direkt. Sedan är det skönt att se att vi kan hålla farten uppe i sextio minuter, säger Scheer.

Imorgon väntar semifinal mot schweiziska Piranha Chur.

- Det ska bli jättekul! Viktigt att alla är hela och friska i laget. Jag tycker vi har blivit bättre och bättre så vi har en bra känsla inför imorgon, avslutar Scheer.

Sanna Scheer får priset som matchens lirare. (Bild:IFF)

Matchfakta Rönnby IBK - SB-Pro


Författare: Daniel Karlsson