Rönnby vinnare efter straffar i premiären - Innebandy.se
2013-10-02 11:52

Rönnby vinnare efter straffar i premiären

Champions Cup inleds med en skräll. Rönnby besegrade tjeckiska Herbadent Praha i öppningsmatchen av men först efter straffläggning.

Från första stund i matchen stod det klart att detta inte skulle bli en promenadseger för de svenska mästarinnorna. Målskyttet inleddes förvisso med att Adina Augustsson fick plöja fram helt ostört från mittplan. Skottet hon rev av såg inte alls otagbart ut men betydde likväl 1-0 för Rönnby efter 9.08.

- Det var en spelvändning från Moa Schillström in mot mitten där jag blev jättefri när Linnea Nilsson genom sin löpning drog med sig deras försvarare. Jag skulle säga att det var hela femmans mål, säger en ödmjuk premiärlskytt.

13.55 lirkade Moa Schillström också läckert fram bollen till Linnea Nilsson som hängde upp tvåan i bortre krysset.

I andra flyttade Herbadent Praha fram positionerna och stressade stundom Rönnbyförsvaret frenetiskt. Kort efter att Rönnbys Sanna Scheer relativt ostört fått pricksjuta in 3-0, rakt upp i krysset från sin backposition, lyckades så också tjeckiskorna få hål på Mrija Wiklund i Rönnbykassen. Detta efter en mönsterkontring där det lilla kvicka yrvädret Jarolìmovà (matchens lirare) var den som var sist på bollen.

Bjässen Krupnovà var ett orosmoment matchen igenom och det var också hon som distinkt satte 3-2 9.02 in i tredje perioden. Strax efter det hade Malin Wikström två heta målchanser i samma anfall. 11.31 tvingade hon dessutom fram ett powerplay för Rönnby. Ingen utdelning där dock.

Med två minuter kvar hann domarna blåsa av precis innan Herbadent Praha kvitterade vilket upprörde tjeckiskorna. Minuten senare kom dock 3-3 efter ännu ett fint anfall.

3-3 efter ordinarie tid innebar att straffar skulle få avgöra.

Det var fortfarande mållöst efter de tre första rundorna i straffläggningen. Därefter satte Scheer och Macurova varsin. Suddenstraffar väntade och det var till slut premiärmålskytten Adina Augustsson som fick avgöra.

- Jag missade ju min första så det var skönt att få en revansch snabbt där. Kanske fanns det lite i bakhuvudet också att vi har en bra tradition när det gäller straffläggningar i Rönnby, säger Augustsson

 

Adina Augustsson avgör straffläggningen. Foto: IFF

Efter matchen är Rönnbyledningen trots allt nöjd.

- Det var viktigt att vi fick den sista poängen här. Vi är inte vana att spela så här tidigt och vi kom dessutom hit sent igår. Sedan visste vi att det inte skulle bli en enkel match. Vi möter i princip det tjeckiska landslaget, säger tränare Pelle Alvin.

Nu har Rönnby en dag på sig för återhämtning.

- Vi har bara tretton spelare med i truppen så det är viktigt att alla håller sig hela och friska. Men vi har inga skavanker i nuläget.

På fredag väntar finska SB-Pro.

 

Matchfakta Herbadent SJM Praha 11 - Rönnby IBK


Författare: Daniel Karlsson