2013-10-05 10:59

Rönnby krossade Piranha Chur i semifinalen

(Bild: Per Wiklund)

Schweiziskorna gjorde första målet men sedan var det Rönnby för hela slanten. Mathen var avgjord redan efter andra perioden.

Rönnby inledde även semifinalen med härlig energi. Framför allt var det förstafemman som gick in och visade vägen. Rebecka Norman gick till och med, enligt tjeckiska domarna, över gränsen efter tre minuter.

Norman gjorde en rivstart. (Bild: Per Wiklund)

- Jag var sugen idag! Men där hamnade jag lite efter, erkänner Norman.

Piranha Chur utnyttjade det numerära överläget och fick in en strumprullare under Mirja Viklund.Norman fick en snabb revansch när hennes skott styrdes in av Susanne Riutta och strax därpå bågade Forslund, släppte bakom ryggen till Mathilda By som fick hänga in ett dragskott. Malin Wikström hann också stänka dit 3-1 innan perioden var över.

Knappt hade period nummer två hunnit börja innan Malin Wikström var framme igen och krigade in bollen som sakta släpade sig över mållinjen. Två minuter senare fick också Norman hamna i målprotokollet med distinkt dragskott upp i krysset. Wikström visade framfötterna rejält i andra perioden.

Malin Wikström hade lekstuga mot Piranha Chur. (Bild: Per Wiklund)

- Vi gör riktigt bra, snabba uppspel idag och den extra tiden man får då gör det lättare att lyckas i en mot en, förklarar Wikström som gång på gång snurrade upp de schweiziska försvararna.

Hon hade ett skott i stolpen och var i efterföljande byte till och med för het och skickades till utvisningsbåset efter ett hugg för mycket på målvakten. Rönnby redde ut det numerära underläget och tolv minuter in i andra kunde födelsedagsbarnet, Kajsa Andgrim utöka ledningen till 6-1, framspelad av stekheta Wikström. Även om Prianha Chur tilläts veva in en retur i de avslutande minuterna såg Rönnby ut att ha vunnit matchen redan i andra perioden.

- Hade de fått in 6-3 hade det varit match igen men vi stänger det här när vi gör 7-2 tidigt i tredje där, säger Wikström.

Att slå sig till ro och bevaka ledningen var tydligen inte aktuellt för Rönnby som öste på i tredje. Periodens läckerhet stod Linnea Nilsson för med sitt volleymål. Slutresultatet skrevs till hela 9-2 och Rönnby är klara för final.

Matchfakta Rönnby - Piranha Chur


Författare: Daniel Karlsson