Målvaktstränare till herr- och damlandslagen - Innebandy.se
2013-10-11 14:20

Målvaktstränare till herr- och damlandslagen

Ylva Pettersson och Johan Eriksson är nya målvaktstränare för dam- respektive herrlandslagen. Ylva kommer att finnas med på läger för både U19- och A-landslaget på damsidan, medan Johan kommer att vara med motsvarande på herrsidan.

Avtalen är tecknade för den nuvarande säsongen.

- Landslagsverksamheten har under en tid inte haft en sammanhållande roll kring målvaktsdelen. Därför känns det här jätteviktigt att få till, inte minst med tanke på utvecklingen av våra målvakter i landslagsverksamheten, säger Svensk Innebandys landslagschef Emil Persson och fortsätter.

- Vi kommer under året att, tillsammans med Ylva och Johan, forma rollen som målvaktstränare i landslagen. Det är alltid svårt att i detalj beskriva rollen innan vi har hittat arbetsformerna för den. Därför kommer vi att utvärdera arbetet och rollen efter säsongen för att se hur vi kan utveckla den vidare.

Ylva och Johan kommer att finnas som ett stöd för målvakterna i landslagen under den här säsongen. Och båda är förväntansfulla inför utmaningen.

- Det är självklart en stor ära att få representera ett landslag. Genom att arbeta inriktat på landslagsmålvakterna kan vi förhoppningsvis sprida liknande arbetssätt till klubblagen. Det ska bli jättekul och intressant att lyfta statusen på målvakterna, säger Johan Eriksson.

- Jag hoppas att jag kan ge idéer till målvakterna, vara ett bollplank och hjälpa dem att utvecklas. Har ju varit med tidigare som målvaktstränare och koordinator på U19 dam- och damsidan 2004-2005. Det känns kul att få bidra till att Svensk Innebandy har bra målvakter nu och i framtiden. 


 Målvaktstränare herr- och U19-herrlandslaget:


 Namn:
Johan Eriksson
 Född: 1984
 Bostadsort: Malmö
 Yrke: Klubbchef, Malmö FBC

 Erfarenhet inom innebandyn:

 Bland annat tränare i Sandåkerns SK och Umeå City IBF, ass.
 tränare och målvaktstränare i IKSU Ungdom, distriktslag mm.
 Är nu inne på tredje året som ass. målvaktstränare i Malmö
 FBC.
 
 Målvaktstränare dam- och U19-damlandslaget:

 Namn:
Ylva Pettersson
 Född: 1968
 Bostadsort: Kristinehamn
 Yrke: Förskollärare inom skolan

 Erfarenhet inom innebandyn:
 Ledare i Huddinge, Karlstad, Lockerud. Som aktiv, målvakt i
 Kristinehamn, Sjöstad, Fornudden och landslaget. SM-guld
 med Sjöstad 1993/1994, EM-guld 1995, VM-guld 1997,
 Europacup-guld 1994 & 95 m.m.

 


Författare: Daniel Karlsson