2013-10-16 13:19

Debutanten: ”Det här ger en push”

Jimmie Pettersson är det helt nya namnet i förbundskapten Jan-Erik Vaaras trupp till Euro Floorball Tour i Schweiz 1 till 3 november. Innebandy.se har pratat med Hide-a-lite Mullsjö-spelaren.

Grattis till landslagsplatsen!
- Tack. Jag blev väldigt glad att samtalet kom. Det här kommer att ge en push. Man lägger ner så mycket tid och det är roligt när man märker att det ger resultat.

Hur fick du beskedet?
- Vaara ringde i måndags och berättade, det var ett kul samtal. Det är jätteroligt för det är både ett mål och en dröm som jag haft. Han sa att han tyckte det var dags för mig testa på A-landslaget för att det sett bra ut hittills.

Överraskad?
- Nja, jag visste att jag hade en chans. Jag tycker det gått helt okej i starten av den här säsongen och är nöjd med min prestation så långt. Självklart hoppades jag på att bli uttagen – att det var min tur nu. Det är ju bara att kämpa på och prestera bra för att få chansen.

Vad blir målsättningen i Schweiz?
- Jag vill självklart spela. Sedan åker jag dit för att lära mig hur saker går till också. Det ska bli kul att träffa alla andra och se vad de kan lära mig. Men jag är uttagen för mina kvalitéer och ska jobba för att visa det där också.

Varför tror du att du är uttagen?
- Jag gjorde en bra säsong förra året och har fortsatt så i år. Jag spelar med mycket fart och kraft i spelet och de tar med mig för den orsaken.

VM spelas i Göteborg i december nästa år - blir det ett mål att ta plats där nu?
- Självklart är VM ett mål nu. Det är det jag strävar efter.

Läs mer:
Herrlandslagstruppen till EFT


Författare: Daniel Karlsson