Här är innebandylandslagets nya VM-låt - Innebandy.se
2013-10-10 13:02

Här är innebandylandslagets nya VM-låt

Svenska damlandslaget i innebandy har tillsammans med Sebastian Fronda gjort en egen VM-låt inför stundande mästerskap i Tjeckien i december.


Omslagsbilden till VM-låten är framtagen av IKSU- och landslagsstjärnan Victoria Wikström.

Sverige har tre raka VM-guld och hoppas kunna förlänga sviten i VM i Tjeckien 7 till 15 december. Damlandslaget har nu som ett led i uppladdningen tagit fram låten ”En Klar Seger” tillsammans med låtskrivaren och producenten Sebastian Fronda, tillika sambo med backstjärnan Sanna Scheer.

- Allt började med att jag blev kontaktad av landslagsledningen som kände till att jag hade en sambo som jobbade med musik. De hade förmodligen suttit och spånat och insett att det passade bra då landslaget skulle samlas för läger i Västerås. Jag tyckte det lät jätteroligt. Det är alltid kul att utmana sig i sådana saker som man annars inte sysslar med, säger Sanna Scheer och berättar:

- Inspelningen gick jättebra och alla var jätteduktiga. Sedan märktes det självklart att vissa är bättre än andra på musik. Vi hade en auditionliknande del och utifrån den bestämde vi ett tiotal spelare som skulle få lite extra utrymme. Jag får väl lyfta fram Sara Helin, Josefina Eiremo och Linn Lundström som de bästa sångarna.

Hur beskriver du låten?
- Det är en bra och fartfylld låt som får en att tagga till. Den har ett skönt häng i refrängen och sätter sig snabbt. Redan under samma kväll som inspelningen ägde rum, snappade några spelare upp ackorden på hotellets piano. Hela landslaget samlades runt pianot och sjöng låten tillsammans. Det var en häftig känsla.

Stärkte inspelningen av låten sammanhållningen i gruppen på något sätt?
- Ja, det har bara varit positiva reflektioner efteråt. Ofta är det i gruppsammanhang bra att ha något som alla spelare har varit med och bidragit till. I Rönnby har vi tidigare spelat in musik tillsammans och när laget lyssnar på de låtarna idag, så ryser vi.

Kan den rent av hjälpa er på vägen mot VM-guld i Tjeckien i december?
- Ja, den kommer kunna sporra oss så det tror jag. Det var en rolig grej som blev bra. Nu ser vi VM-låten som ett roligt sätt att sprida Svensk Innebandy på.

Du hittar låten på iTunes via denna länk.


Författare: Daniel Karlsson