2013-10-05 20:29

Falun till final efter rysare

(Bild: Per Wiklund)

Både spelet och siffrorna böljade fram och tillbaka. Till slut kunde IBF Falun ta sig till final i Champions Cup. Men det var med andan i halsen.

Alligator Malans öppnade matchen med en rasande frenesi. Falun stressades över hela banan och verkade uppenbart störda över detta. Efter att Ciya Hajo prickat ribban vände Alligator Malans blixtsnabbt och tog ledningen vid tiden 2.45. Det var stundom heta känslor på plan och både Enström och Nilsson hamnade i vilda ordväxling med Malansspelare.

Falun fick chansen att spela powerplay  i den tolfte matchminuten, där vassaste chansen var när Alexander Galante Carlström frispelades men skottet gick strax utanför. Formationen Nilsson-Svahn-Skoog rann igenom på spelvändningar vid ett par tillfällen och fick sånär hål på Hitz i Malanskassen. Men det skulle dröja till 15.43 innan det till slut rasslade till bakom Hitz och då genom ett klassiskt falumål. Enström petade, Galante Carlström tog ett par kliv in i banan och avlossade.

Andra perioden inleddes med att Galante Carlström kom fri men skottet gick över. I samma byte hittade han istället parhästen Enström som från vänster ficka distinkt satte bollen i första krysset. När Galante Carlström strax därpå satte sitt tredje mål för dagen på ännu ett frislag såg det ut som att Falun skulle gå ifrån. Men Alligator bet sig kvar i matchen. Man både reducerade och kvitterade innan Falun i powerplay tog ledningen igen. Den gången genom Enström, fint framspelad  av Rudd. Falun kunde gå upp till 7-4 innnan perioden var över och än en gång såg det ut som att man hade börjat få kontroll.

-Vi hade matchen fyra gånger och tappade den fyra också kändes det som, säger Alexander Galante Carlström som menar att Falun precis lika gärna hade kunnat förlora ikväll.

Alligator hade inte gett upp hoppet inför tredje. Man gjorde både 7-5 och 7-6. Falun darrade betänkligt och räddades av att inte bara en utan två Alligatorspelare åkte ut med ett par minuter kvar av matchen. Då klev den store målkungen, Alexander Galante Carlström fram och avgjorde. Det blev fyra mål och en assist från hans sida idag. Viss skillnad från senaste tillställningen mot Vitkovice.

-Det här var ju en riktigt innebandymatch. Idag blev man lite svettig, säger Galante Carlström efter matchen.

Alexander Galante Carlström fyramålsskytt i semifinalen (Bild: Per Wiklund)

På frågan om hur de laddar upp inför morgondagen levererar matchens lirare de inte alltför oväntade aktiviteterna äta och sova. Han gör ett tillägg.

-Jag ska blogga också. Det är min tur.

Slutresultat skrevs alltså till 8-6 och Falun är klara för final.

Matchen visas i TV4 sport med start 15.00.

Matchfakta Falun - Alligator Malans

Enströms/Galante Carlströms blogg


Författare: Daniel Karlsson