2013-10-02 20:24

Falun höll för trycket mot Classic

Efter en svängig start med finska spelare ständigt på gränsen till det tillåtna gick IBF Falun till slut ifrån och vann klart mot SC Classic.

Falun inledde matchen på två femmor. Det var två energiska lag på banan som spelade med små marginaler och satsade hårt i närkamperna.

- Vi var oroliga inför den här matchen. Många av killarna gör sina första internationella framträdanden. Det blir ett annat upplägg. Mer tider som ska passas i förberedelserna inför match och på så vis inte samma rutiner men vi gör det bra och har en fin energi, säger tränare Brottman.

Brottman i samspråk med sina adepter. (Bild: IFF)

Vi fick se ett par fula incidenter efter avblåsning från Classicspelare. Bland annat en crosschecking på Johannes Larsson från Classics Lassi Vänttinen.

-Vi vet ju om att han spelar så och trodde faktiskt att det skulle vara ännu värre, säger Larsson.

Ändå var det Falun som drabbades av en utvisning efter 2.42 när Adam Fernqvist åkte ut för slag. Classic skapade inget nämnvärt. Thomas Holmgren och Rasmus Enström agerade också i tur och ordning exemplariska tidsdödare.

Både Enström och Galante Carlström tilläts prova bössan i höga slottet men hade siktet inställt en aning för högt. Båda femmorna i Falun skapade men hetaste läget i första perioden hade ändå Classic i artonde matchminuten när man tjusigt spelade bollen ända in på mållinjen men den dansade just utanför.

I andra fick Falun chansen att spela powerplay två gånger om. Ingen utdelning i det första numerära överläget och det andra började inget vidare heller när Lassi Vänttinen tilläts vispa in en kontring. Rasmus Enström svarade dock omgående på detta med ett skott utifrån. Då hade man haft mängder med skott både utanför och i täck.

Minuten senare fick Falun frislag en bit in på offensiv planhalva. Enström petade till Galante Carlström som äntligen fick utdelning.

Alexander Galante Carlström producerade som vanligt. (Bild: IFF)

Tredjefemman var både i första och andra perioden inne och avlastade ett par byten och hade ett gyllene läge att öka på till 3-1 i nittonde minuten men slog en pass för mycket. De fick fortsatt förtroende från start i tredje. Jonas Svahn tackade för detta genom att göra Faluns tredje mål för dagen.

- Det var skönt att sätta den där efter att jag hade missat ett läge i slutet på andra, säger Svahn som hoppas på mer speltid i morgondagens match mot Vitkovice.

- Jag trodde att vi skulle få spela mer i andra men vi får se hur det blir imorgon. Brottman bestämmer men jag hoppas vi  får spela mer.

Falun fick också göra 4-1 genom Ciya Hajo och därefter 5-1 i PP genom Alexander Galante Carlström innan matchen var avgjord.

Imorgon väntar alltså tjeckiskt motstånd och detta redan klockan 10.00.

Matchfakta IBF Falun - SC Classic


Författare: Daniel Karlsson