Enkel seger för Falun mot Vitkovice - Innebandy.se
2013-10-03 11:04

Enkel seger för Falun mot Vitkovice

(Bild: IFF)

Det var aldrig något snack om saken. Morgonmötet mot tjeckiska SC WOOW Vitkovice blev en transportsträcka för IBF Falun.

Galante Carlström hade ett skott i stolpen redan efter en minut. Från det att Svahn spräckte nollan och gjorde sitt andra mål för turneringen vid 2.15, kom målen i strid ström. Och sanningen att säga kunde siffrorna ha varit än större än 5-1 efter första perioden.

- Vi ville strypa deras möjligheter tidigt, säger Faluns tränare Rickard Hedlund.

Han berättar också att man passade på att laborera lite med spelsystemet i de avslutande perioderna för att i ett senare skede av turneringen kunna gå in och ändra matchbilden på egen hand, vilket han tror kan komma att krävas. Bland annat körde man en 2-2-1-uppställningen, där tanken var att man skulle komma till bättre kontringar.

Noterbart var att Johannes Larsson återfanns på forwardsposition tillsammans med Lundmark och Adriansson mot Vitkovice.

I andra perioden sjönk tempot. Vitkovice reducerade tidigt till 5-2 men Falun svarade med tre mål. Johannes Larsson och Jonas Svahn fick göra sina andra mål för dagen.

Tredje inleddes med att Thomas Holmgren gjorde sitt första mål i tävlingssammanhang i Faluntröjan. Resten av perioden blev mest en transportsträcka. Två powerplay för Falun, där Galante Carlström noterades för sitt enda mål den här matchen.

-Det är underkänt, säger Galante Carlström bestämt om sin egen insats.

-De bjöd inte upp till någonting utan ställde upp kompakt och var passiva, även när de låg under. Det passar varken mig eller Falun. Men nu kommer vi möta bättre lag och då blir det ett helt annat Falun, lovar Galante Carlström.

Galante Carlström firar stillsamt sitt enda mål. (Bild:IFF)

Hans vapendragare Rasmus Enström var inte heller helt nöjd med dagens insats.

-Morgonmatch är inte riktigt vår grej men jag tycker ändå vi gör det hyfsat bra. Det blev mer avslaget i andra och vi kan betydligt bättre än vad vi visade där. Samtidigt är det dumt att ta ut sig nu, säger Enström.

Nu blir det en dags vila innan det är semifinaldags för Falun. Välbehövligt, särskilt för lagets tunna backuppsättning. Fernqvist  avstod helt från spel idag för att sparas på till kommande matcher, därav Johannes Larssons ompostionering.

-Vi ska suga lite på att vi vunnit gruppen nu, kika på våra kommande motståndare i SPV och Alligator Malans ikväll och köra ett lättare pass imorgon, berättar Rickard Hedlund.

Semifinalen kommer att spelas på lördag, antingen 15.00 eller 18.00 svensk tid.

Matchfakta SC Vitkovice - IBF Falun


Författare: Daniel Karlsson