Damlandslagets trupp till Euro Floorball Tour - Innebandy.se
2013-10-22 14:30

Damlandslagets trupp till Euro Floorball Tour

Damlandslagets förbundskapten Curt Söderström har tagit ut den trupp som ska spela Euro Floorball Tour i Göteborg 1 till 3 november. 

Sverige siktar på att ta fjärde raka VM-guldet i det mästerskap som spelas i Tjeckien 7 till 15 december. Euro Floorball Tour i Göteborg, mot Tjeckien, Schweiz och Finland, blir därför sista chansen för spelare att visa upp sig i blågult.

- Truppen innehåller väldigt starka spelare såväl när det gäller personlighet, närkampsspel, snabbhet och kondition. De visar framfötterna ordentligt i sina klubblag och det förväntar jag mig att de ska göra även i landslaget. Det här blir sista gallringen inför VM-truppen och nu ska spelarna visa att de ska vara självskrivna i Tjeckien, säger Curt Söderström.

Landslagsledningen har plockat ut fyra spelare som inte var med under senaste lägret i Västerås. Anna Wijk och Louise Wickström var med under augustilägret i Falun medan Isabella Krantz och Sara Hjorting gör landslagscomebacker efter att inte varit med på över ett och ett halvt år.

- Sara Hjorting har den här säsongen visat de kvalitéer som gjorde henne till VM-målvakt 2011 och har tidigare visat att hon klarar av att bära målvaktströjan i viktiga matcher, kommenterar Curt Söderström sitt målvaktsvak som inte varit med sedan Finnkampen förra året.

Ännu längre är trefaldiga världsmästarinnan Isabella Krantz landslagsfrånvaro.  Hon var med senast vid VM 2011.

- Isabella Krantz har den här säsongen åter visat sina stora kvalitéer. Med sin spelförståelse, sitt positionsspel och en enorm bolltrygghet är hon en av Sveriges bästa spelare, säger Curt Söderström och berättar om förväntningarna på turneringen:

- Det kommer att bli väldigt intressant. Det är sista chansen för de fyra bästa landslagen att testa för att se vilka spelare som håller och jag vet att såväl Finland som Schweiz passar på att testa nytt.


Iza Rydfjäll och Linn Lundström är båda uttagna till Euro Floorball Tour i Göteborg. Foto: Per Wiklund 

Här är truppen:

Målvakter
Emelie Frisk, Djurgårdens IF IBF
Sara Hjorting, Pixbo Wallenstam IBK

Backar
Sofie Andersson, IBK Dalen
Cassandra Edberg, IKSU
Jenny Gustafsson, Djurgårdens IF IBF
Isabell Krantz, Pixbo Wallenstam IBK
Iza Rydfjäll, IKSU
Sanna Scheer, Rönnby IBK
Moa Tschöp, Djurgårdens IF IBF
Emelie Wibron, Pixbo Wallenstam IBK

Forwards
Josefina Eiremo, IKSU
Johanna Holmbom, IBF Falun
Anna Jakobsson, Endre IF
Therese Karlsson, KAIS Mora IF
Emelie Lindström, Djurgårdens IF IBF
Amanda Larsson, KAIS Mora IF
Linn Lundström, IBK Dalen
Sandra Mattsson, Djurgårdens IF IBF
Elin Tjärnström, IKSU
Louise Wickström, Täby IS IBK
Anna Wijk, KAIS Mora IF
Victoria Wikström, IKSU

Mer info:
Curt Söderström kommenterar de fyra nygamla namnen 


Författare: Daniel Karlsson