Söderström kommenterar de fyra nygamla namnen - Innebandy.se
2013-10-22 14:28

Söderström kommenterar de fyra nygamla namnen

Damlandslagets trupp till Euro Floorball Tour i Göteborg 1 till 3 november innehåller fyra nya namn mot det lag som var på läger i Västerås i september. Här kommenterar förbundskapten Curt Söderström de nygamla namnen.


Sara Hjorting var med i landslaget senast vid Finnkampen 2012. Foto: Per Wiklund

Sara Hjorting, målvakt, Pixbo Wallenstam:
- Sara hade det tungt ifjol men har tagit tag i sitt spel den här säsongen och visat de kvalitéer som gjorde henne till VM-målvakt 2011. Hon har tidigare visat att hon klarar av att bära målvaktströjan i viktiga matcher och VM-erfarenheten hon har är viktig. Hon är en snabb målvakt som spelar mycket på inspiration men ändå är trygg. Hon har bra reflexer, rörlighet och bra utkast. Hon har förtjänat den här chansen. 

Isabell Krantz, back, Pixbo Wallenstam:
- Senast hon var med i landslaget var vid VM 2011 men efter det har hon haft skadeproblem och säsongen ifjol var inte på den nivån hon brukar ligga på. Isabell har varit dominant i många år innan det med tre VM-guld på meritlistan. Hon har den här säsongen åter visat sina stora kvalitéer med sin spelförståelse, sitt positionsspel och en enorm bolltrygghet.  Att hon hotar framåt gör att hon blir majestätisk i sitt spel.

Louise Wickström, forward, Täby:
- Har gjort väldigt bra prestationer med små medel och lyser verkligen i Täby. Louise gjorde en fantastiskt bra turnering våren 2012 när hon landslagsdebuterade. Men en skada med efterföljande operation ställde till det. Nu visar både tester och spelet i Täby att hon är tillbaka. Hennes spelartyp har vi inte många av: Någon som går rakt på mål utan krusiduller, man får alltid en oerhört hård arbetsinsats.

Anna Wijk, center, KAIS Mora:
- Det är inga kostigheter att hon är tillbaka. Hon har skött sin träning hela tiden men testvärdena har inte varit okej och hindrade henne från att bli uttagen senast. Därför är jag väldigt glad att Mora hittade orsaken till att hennes testvärden var så låga. De satte in medicinska resurser för att få ordning på Annas järnvärden vilket gjort att hon fått en helt annan energi och orkar mycket mer. Hon har varit väldigt framstående hittills den här säsongen och är i stort sett komplett. 

Mer info:
Här är hela landslagstruppen 


Författare: Daniel Karlsson