Vaara kommenterar spelarna - Innebandy.se
2012-10-19 11:59

Vaara kommenterar spelarna

Två debutanter och flera nygamla ansikten. Här kommenterar förbundskapten Jan-Erik Vaara några av de mest anmärkningsvärda uttagningarna till Euro Floorball Tour, World Challenge.

Emil Julkunen
- Höstens spelare i SSL som är produktiv, pigg och alert. Har mycket fart och har fått igång en stor poängproduktion. Emil har visat en stabilitet från slutet av förra säsongen fram till nu och var även vår vassaste forward under student-VM i våras. Jag hoppas att han, trots att han är debutant i A-landslaget, vågar ta för sig.

Filip Stenmark
- Debutant som är ruskigt intressant att ta med redan nu men förstås också med en tanke på VM 2014. Han är formstark och var jättebra under Champions Cup men man såg en klar och tydlig utveckling i hans spel redan förra säsongen. Framför allt vill jag lyfta de defensiva egenskaperna och spelförståelsen, han är väldigt rejäl.

Alexander Egebrant
- Efter att inte varit med på ett tag så har han visat på att han bättrat de sakerna som behövdes. Han har varit på en osedvanligt hög och jämn nivå vilket är mycket glädjande. Han har den fysiska internationella spelstilen och explosiviteten som behövs.

Henrik Olofsson
- Hamnat i en intressant position i Warberg där han varit högst delaktig i hans femmas framgång. Har spelkvaliteten och orkar hålla kvar bollen i laget. Är riktigt tung att möta.

Alexander Bodén
- Ska bidra med intensitet och viljan att ta sig in i obekväma ytor. Har attityd, järnvilja och ordentlig form. Vi har höga förväntningar på att han kommer att leverera det vi förväntar oss av honom.

Läs mer
Hela VM-truppen
”Konkurrensen bland målvakterna större än någonsin”
Joker jagar plats i vinterns VM-trupp (sverigesradio.se)
20-åring kan bli svensk VM-joker (expressen.se)
Egebrant uttagen till EFT (innebandymagazinet.se)