2012-10-18 14:00

U19-damtruppen till EFT

Nu har landslagsledningen för U19-damlandslaget offentliggjort truppen till Euro Floorball Tour (EFT) i Schweiz 2 till 4 november. Turneringen blir den första för nya förbundskaptenen Åsa Karlsson som vill se en svensk offensiv ”totalinnebandy”.Frida Rydfjäll, som var med och tog brons i U19-VM i maj, är med i U19-damtruppen till EFT. Foto: perwiklund.se.


– Vi har en intressant trupp med en härlig mix av ”gamla” och nya. Några var med på VM, några på Bosönlägret och ett par spelare är helt nya, säger Åsa Karlsson.

I truppen finns tio SSL-spelare. Två spelare, Emma Dahlström (Djurgårdens IF IBF) och Linn Mikaelsson (IBK Dalen), fanns inte med på utvecklingslägret på Bosön i september.

– De har båda visat fin form. Emma är en klok spelare som trots sin ringa ålder (född 1995) anpassat sig bra till SSL-tempot. Hon gör mycket jobb i det tysta för Djurgården.

– Linn är en skicklig passningsspelare med bra rörelsemönster som läser spelet bra.

Under EFT i Zürich 2-4 november möter Sverige i tur och ordning Tjeckien, Schweiz och Finland. Åsa Karlsson, som tillträdde förbundskaptensposten i augusti, har målsättningen klar för sig.Emma Dahlström och Linn Mikaelsson. Foto: Idrottsfoto (montage).


– EFT blir den första riktiga samlingen med matcher för oss. Vi ska sätta vårt grundspel och de uppspel som vi tränade under Bosönlägret.

– På sikt vill vi få igång en totalinnebandy där spelarna deltar i både anfall och försvar. Backarna ska följa med upp i anfallen, och då måste de övriga spelarna vara flexibla och kunna byta positioner. Rörlighet, hårt arbete och aggressivitet är några av nyckelorden.

Sveriges matcher i Euro Floorball Tour
2 november 11.00 Sverige-Tjeckien
3 november 13.00 Sverige-Schweiz
4 november 10.00 Sverige-Finland

Truppen

Målvakter
Amanda Hill, RIG Umeå IBF
Beverly Smedenäs, Malmö FBC

Utespelare
Linnea Almgren, Täby IS IBK
Stina Ander, Jönköpings IK
Adina Augustsson, Hagfors IF
Stephanie Boberg, FBC Engelholm
Elin Björkman, IBF Falun
Emma Dahlström, Djurgårdens IF IBF
Tilda Flodell, Rönnby IBK
Emma Hultgren, Hagfors IF
Nathalie Jakobsson, RIG Umeå IBF
Therese Linde, Malmö FBC
Linn Mikaelsson, IBK Dalen
Denise Nordqvist, Huddinge IK
Frida Rydfjäll, IKSU
Matilda Sjödin, RIG Umeå IBF
Sara Stehen, Endre IF
Isabella Ström, RIG Umeå IBF
Ida Sundberg, RIG Umeå IBF
Caroline Sundbye, KAIS Mora IF
Ellen Tillman, KAIS Mora IF
Ellen Willsund, FBC Kalmarsund


Författare: Daniel Karlsson