Svenska landslaget till Halmstad Arena – möter SSL-lag inför VM - Innebandy.se
2012-10-24 11:44

Svenska landslaget till Halmstad Arena – möter SSL-lag inför VM

Nu är det klart att svenska landslaget, mitt under VM-lägret i Varberg, spelar en träningsmatch i Halmstad Arena. För motståndet onsdagen 21 november står Svenska Superligalaget FC Helsingborg.Landslaget VM-genrepar mot FC Helsingborg i Halmstad Arena 21 november. Foto: Anders Andersson.


Med bara en dryg vecka kvar till VM i Schweiz intar alltså ett guldjagande herrlandslag Halmstad för att testa var man står. Halmstad Arena är en multiarena, som stod klar 2010, med fyra fullstora idrottshallar och fem mindre specialhallar.

Huvudarenan där matchen spelas har plats för 3 900 åskådare.

- Landslaget har en uppladdningsvecka tillsammans i Varberg och vi i ledarstaben känner att vi vill ha en match mot bra motstånd mitt under den. Jag är jätteglad att det gått att ordna att den spelas i Halmstad som är perfekt både avståndsmässigt och för att det där finns den här nya häftiga arenan. Det känns väldigt inspirerande, säger förbundskapten Jan-Erik Vaara och fortsätter:

- Vi kommer att fokusera på vår prestation men FC Helsingborg är ett bra SSL-lag med många duktiga spelare som kan stå upp ordentligt. När vi tränar mot varandra blir vi ibland sönderlästa och vet då inte var vi står i vissa moment i spelet. Här får vi möta ett motstånd som inte riktigt har koll på oss fullt ut och då kommer vi att få kvitton.

Arrangörer för matchen i Halmstad Arena 21 november är Halmstad IBK och Halmstad & Co.

- Det är fantastiskt att vi kan erbjuda innebandy i världsklass på hemmaplan. Det är en chans för alla ungdomar att se sina förebilder på nära håll och vi hoppas att många tar chansen att se matchen, säger Magnus Forsberg, ordförande Halmstad IBK.

Biljettsläppet sker torsdag 25 oktober kl 10.00 och du köper biljetter via www.webbiljett.se, Halmstad Turistbyrå 035-12 02 00 och Halmstad Arena Bad.