2012-10-26 11:00

Örnsköldsvik spelort för Innebandyfesten 2014

Örnsköldsvik blir spelort för Innebandyfesten 2014 som spelas 29 till 30 mars. Arrangörer är Örnsköldsvik IBK i samarbete med Örnsköldsviks kommun.

Innebandyfesten kommer att spelas i Skyttis Arena och Sporthallen.

– När Örnsköldsvik arrangerat större idrottsevenemang tidigare har det alltid varit riktigt bra evenemang. Mycket tack vare stadens engagerade klubbar som gjort ett gediget arrangörsarbete, säger Lasse Söderlind, näringslivsutvecklare på Örnsköldsviks kommun, och fortsätter:

– Innebandyfesten är positivt för Örnsköldsvik och vice versa. Min förhoppning är att lagen efter turneringen ska vilja komma tillbaka hit och spela innebandy. Men då räcker det inte med att spelschemat fungerar. Boende, mat, upplevelser och allt runt omkring måste hålla hög klass.Örnsköldsvik kommun och Örnsköldsviks IBK, här tillsammans med representanter från Svenska Innebandyförbundet, ser fram emot att arrangera Innebandyfesten 2014. Foto: perwiklund.se.


Under Innebandyfesten, SM-slutspelet för J18 och U16, gör de fyra bästa dam- och herrlagen upp i respektive klass om titlarna. Tommy Häggström, tränare i Örnsköldsvik IBK och projektledare för Innebandyfesten 2014, är förväntansfull.

– Vi är väl rustade för arrangemanget och har en fin renodlad innebandyhall i Skyttis Arena. Ända sedan den stod klar (invigdes 2007) har vi velat dra ett större arrangemang till hallen och Örnsköldsvik. Nu har vi fått det och det känns väldigt spännande, säger Häggström.

Svenska Innebandyförbundets generalsekreterare Göran Harnesk kommenterar valet av spelort:

– Örnsköldsvik är sedan länge ett starkt innebandyfäste i norra Sverige. Här finns även en kultur och erfarenhet av att arrangera större cuper och turneringar, samt en helt innebandyanpassad hall i form av Skyttis Arena. Detta, tillsammans med en starkt engagerad kommun, som under 2014 dessutom är en del i Umeås kulturhuvudstadsår, avgjorde valet att lägga Innebandyfesten detta år till orten.


Författare: Daniel Karlsson