2012-10-17 13:00

Klart med spelorter för Innebandyfesten 2013

Innebandyfesten, SM-slutspelet för 16- och 18-åringar, kommer 2013 att avgöras i Botkyrka och Salem.Botkyrkahallen blir huvudarena för Innebandyfesten 2013. Foto: Bildbyrån.


Innebandyfesten spelas under påskhelgen 30-31 mars i Botkyrka/Salem med Salems IF och Balrog B/S IK som arrangörer tillsammans med Stockholms Innebandyförbund. Spelplatser blir Botkyrkahallen (huvudarena) och Skogsängshallen.

Under Innebandyfesten, SM-slutspelet för J18 och U16, gör de fyra bästa dam- och herrlagen upp i respektive klass upp om titlarna. Christian Holm, sportansvarig i Salem, och Thony Andersson, ordförande i Balrog, har stora förväntningar och ambitioner med turneringen.

– Vi vill göra Innebandyfesten till en riktig fest för lagen och innebandyn i Stockholm. Vi strävar efter att göra webbsändningar, vara aktiva i sociala medier och hemsidor. Även om man inte är på plats ska man kunna följa det som händer, säger Christian Holm.

– Vi vill göra det bästa arrangemanget hittills. Innebandyfesten förtjänar ett större utrymme än vad det fått tidigare, säger Thony Andersson som poängterar fördelarna med att Innebandyfesten förläggs i Botkyrka/Salem:

– Området erbjuder mycket. Både föräldrar och spelare har närhet till Heron City, Södertälje och Skärholmen. Det är bra kommunikationer och lätt att ta sig både till och från arenorna. Förhoppningen är att de deltagande lagen ska åka härifrån riktigt nöjda.

Svenska Innebandyförbundets generalsekreterare Göran Harnesk kommenterar valet av spelorter:

– Vi har som ambition att sprida slutspelen i våra ungdomstävlingar över hela Sverige. Antalet ansökningar om att arrangera Svensk Innebandys större arrangemang ökar kontinuerligt, samtidigt som kraven och förväntningar växer.

– Innebandyfesten 2013 spelas under påskhelgen. Som arrangörer har utsetts Balrog och Salem, som med sitt läge kan underlätta för besökare att följa turneringen på plats. Det blir också första gången som arrangemanget, som anordnats sedan 1995, genomförs i Stockholmsregionen.


Författare: Daniel Karlsson