2012-10-22 12:00

Damernas landslagstrupp till Euro Floorball Tour

Damernas förbundskapten Curt Söderström har plockat ut 20 utespelare och 2 målvakter till Euro Floorball Tour i Schweiz 2 till 4 november. Här är truppen.De två landslagsdebutanterna Katarina Bjuhr och Mathilda By. Foto: Idrottsfoto (montage).


Sverige samlas i Sigtuna torsdagen 1 november för läger och åker sedan gemensamt till Schweiz på fredagen. Två landslagsdebutanter hänger med: Dalens Katarina Bjuhr och Rönnbys Mathilda By. Dalen har även med Sofie Andersson, som gjorde två landskamper för fem år sedan, och Linn Lundström som inte varit med i landslaget sedan VM för snart ett år sedan.

- Dalen ska ha ett erkännande. Spelarna är vältränade och det syns att de arbetat på och utvecklat sitt offensiva spel. Eftersom att vi har ett år till vårt VM så kan vi testa lite nytt och bredda gruppen som slåss om landslagsplatserna. De här spelarna är mycket intressanta, kommenterar Curt Söderström och konstaterar också:

- Jag vill att spelarna når upp till vissa fyskrav och några spelare som var aktuella till den här truppen har inte nått upp till dem och är därmed inte med.Sofie Andersson, IBK Dalen, är tillbaka i landslaget efter flera års frånvaro. Foto: perwiklund.se.


På Curt Söderströms två tidigare samlingar har han, av olika anledningar, tvingats plockat ut totalt sex målvakter. Nu har han valt att satsa på Elin Forsberg och Malin Marklund som båda var med i förra turneringen i Karlstad i april.

- Konkurrenssituationen på målvaktssidan är helt öppen. Vi har fem, sex målvakter som är med och slåss och det finns ingen solklar förstamålvakt. Det är en öppen kamp. Men Malin Marklund var jättebra i Champions Cup och Elin Forsberg imponerade med landslaget i Karlstad. Jag vill se dem i fler matcher nu.

En som inte följer med till Schweiz är KAIS Mora-stjärnan Therese Karlsson.

- Tyvärr inte. Hon har inte känt sig hundra utan haft skavanker och i samspråk så har vi bestämt att hon behöver vila den här helgen, säger Curt Söderström och berättar hur han ser på Euro Floorball Tour där svenskorna möter Tjeckien, Schweiz och Finland:

- Det blir en väldigt intressant turnering där vi får chansen att testa några nya spelare och se hur de kan anpassa sig till sättet vi spelar och hur de fungerar i gruppen. Om de helt enkelt kan prestera motsvarande de gör i klubblaget. Vi går för att vinna.

Målvakter
Elin Forsberg, Karlstad IBF
Malin Marklund, IKSU

Backar
Sofie Andersson, IBK Dalen
Katarina Bjuhr, IBK Dalen
Cassandra Edberg, IKSU
Malin Eriksson, Djurgårdens IF IBF
Jenny Gustafsson, IKSU
Iza Rydfjäll, IKSU
Sanna Scheer, Rönnby IBK
Emelie Wibron, IKSU

Forwards
Mathilda By, Rönnby IBK
Johanna Dahlin, Pixbo Wallenstam IBK
Josefina Eiremo, IKSU
Anna Jakobsson, Endre IF
Amanda Larsson, KAIS Mora IF
Emelie Lindström, Djurgårdens IF IBF
Linn Lundström, IBK Dalen
Sandra Mattsson, Djurgårdens IF IBF
Elin Tjärnström, IKSU
Karolina Widar, Rönnby IBK
Anna Wijk, KAIS Mora IF
Victoria Wikström, IKSU

Läs mer
Söderström om debutanterna
Söderström om de nygamla profilerna