2012-10-05 09:00

Champions Cup på TV4 Sport från fredag till söndag

På fredagen startar säsongens innebandysändningar i TV4 med Champions Cup-matchen Dalen-SPV. Innebandy.se har tagit en pratstund med sändningarnas stora nyhet.

Under säsongen kommer TV4 Sport visa minst 25 matcher. En hel del fokus läggs på internationell innebandy med start på fredag kväll då gruppfinalen i Champions Cup, Dalen-SPV, visas. Sändningen börjar klockan 19.30.

Det blir totalt fem matcher från Champions Cup under helgen, se listan här. Precis som tidigare säsonger så är Patric Skoglund kommentator och Conny Vesterlund & Peter Kokocha experter.

Ny i dessa sammanhang är programledaren Ida Björnstad.


Ida Björnstad debuterar i TV4:s innebandysändningar. Foto: Perwiklund.se

Är du laddad Ida?
- Jag är tokladdad. Men ska jag vara helt ärlig så är jag livrädd också. Det är med skräckblandad förtjusning jag ser fram emot det här. Tillsammans med de andra hoppas jag kunna lyfta innebandyn som TV-sport ytterligare.

Vad kan vi förvänta oss av säsongen?
- Till en början blir det ett fullspäckat schema i helgen då vi sänder fem matcher från Champions Cup med den semifinalen vi visar på TV4 play. Det blir intensivt och vi ska göra så roliga innebandysändningar som möjligt, bland annat med rapporter från båsen.

Vad har du själv för innebandybakgrund?
- Jag spelade i ett lag som var blandat tjejer och killar i Storuman där jag kommer ifrån. Och när jag bodde i Luleå spelade jag i ett division 3-lag. Innebandy och ishockey är de sporter jag haft ett extra öga för. Det är ju så att jag inte hade hoppat på vad som helst. Jag känner för innebandyn och följer sporten mycket eftersom jag bor i Uppsala och går mycket på Storvreta.


Författare: Daniel Karlsson