2011-10-09 23:01

Vaaras intryck från Champions Cup

Jan-Erik Vaara är förbundskapten för damlandslaget fram till årsskiftet, då han tar över herrlandslaget. Han var på plats under Champions Cup i Tjeckien och hade alltså anledning att studera både dam- och herrklassen noga.

Vilka är dina intryck från Champions Cup?
– Mitt största intryck är nog att det var ett stort faktum för alla som var på plats att Emelie Lindström var den klart mest uppmärksammade och intressanta spelaren. Det är inte så konstigt med tanke på vilken betydelse hon faktiskt hade för Djurgårdens poängproduktion och positiva spel. Jag och Gunnar (landslagets scout) har aldrig någonsin sett henne i bättre form!

Var Djurgårdens Champions Cup-seger övertygande?
– Ja, trots att en del saknades i laget, så kan man nog påstå att Djurgården krossade allt motstånd och det är ett styrkebesked, säger Vaara till innebandy.se.

 

Jan-Erik Vaara var på plats i Tjeckien. På damsidan imponerades han av Emelie Lindström, kanske bättre än någonsin! På herrsidan fick SSV:s fantasi och effektivitet Vaara att inse att de svenska herrarna ligger efter. Foto: Bildbyrån/Arkiv.


Intrycken på herrsidan då?
– Det som gläder mig på sätt och vis men samtidigt ger herrlandslaget fortsatta utmaningar är ju de omständigheterna att SSV var klart bäst under turneringen och att det var SSV fantasifulla och effektiva spel som tilltalade de tillresta men även mig. Runtom i hallen diskuterades den finska innebandyn som ju tydligt står på andra men absolut mer framgångsrika fundament, menar Vaara.
 
– Jag är mycket imponerad av finnarna och konstaterar med viss beska i munnen, att vi med all önskad eller oönskad tydlighet, ligger efter.

Vad ska svensk herrinnebandy göra nu?
– Utmaningen för Sverige och svenska klubbar är mycket större än många tror och det är synd att inte fler elit- och ligatränare var på plats så vi kunnat föra dialog kring realiteten. Vi behöver verkligen "kraftsamla" kring detta och egentligen på studs!


Författare: Daniel Karlsson