2011-10-06 13:45

Team Thorengruppen vill hålla sig kvar

innebandy.se fortsätter att ta pulsen på tränarna i SSL, Elitserien och Allsvenskan. Vår sista ”inför säsongen”-artikel handlar om tränarna i Allsvenskan Norra - vilken målsättning har de med säsongen?


Vilka lag lyckas uppfylla sina mål i Allsvenskan Norra under årets säsong? Foto: Bildbyrån.

För nykomlingen Duvbo IK handlar nästa säsong om att försöka etablera sig i Allsvenskan Norra. Målet är enligt deras tränare Jim Holmlund att spela en positiv och publikvänlig innebandy.

– Vi ska vinna våra matcher och ta en match i taget. Duvbo ska vara ett svårt lag att slå. Vi är ett skönt gäng som ska spela glad och positiv innebandy. Vi ska få publiken att vilja komma tillbaka till Löthallen där vi ska vara otroligt svåra att slå.

Hagunda IF:s nye tränare Tobias Andersson lägger stor vikt vid spelarnas inställning. Han ser även fram mot tuffa och prestigeladdade derbyn i Uppsala.

– För oss i ledarstaben är det otroligt viktigt att vi har rätt inställning till varje match och att vi tar jobbet oavsett hur det ser ut i matcherna. Det ska bli en rolig kamp mot FBC Uppsala med derbyna som säsongens höjdpunkter. Vinst där är ett personligt mål som jag verkligen inte vill missa att uppnå.

Stefan Åsbergh, tränare för Gävle GIK, har tidigare i vår artikelserie berättat om det nya Gävle GIK som håller på att växa fram. Laget är ungt och vill framåt, men det återstår att se hur långt det räcker.

– Vi jobbar ju långsiktigt. Om vi tar det klivet som vi hoppas och tror på så kanske vi kan vara med och kriga på övre halvan i år.

Team Thorengruppen hade en kanonsäsong förra året och plockade hem hela 65 av 66 poäng i div 1. I år har truppen förstärkts med flera starka nyförvärv. Tränare Jan Lundqvist menar att lagets primära mål kort och gott handlar om att få spela allsvensk innebandy även nästa år.

– Solklar målsättning är att hålla sig kvar i serien.

Järfälla IBK slutade på sjätte plats i grundserien förra säsongen. I år siktar man högre.

– Vår målsättning är att hamna topp 4, säger deras tränare Mikael Lemker.


Författare: Daniel Karlsson