2011-10-18 11:29

”Ska göra allt för att ta en VM-plats"

Johanna Dahlin debuterade i Elitserien redan som 16-åring. Hon har tagit två guld i U19-VM och enligt många skulle debuten i A-landslaget bara vara en tidsfråga. Det har dock dröjt och nu får Pixbospelaren, 23 år gammal, debutera i A-landslaget.

– A-landslaget känns fortfarande väldigt nytt för mig. Jag var ju med på lägret i augusti men nu är det jätteinspirerande att få spela landskamper också. Jag ska göra allt för att ta en plats i VM-laget, säger Johanna Dahlin till innebandy.se.

Du var uttagen som forward i augusti men nu är du uttagen som back. Spelar det någon roll för dig vilken position du spelar på?
– Nej, båda positionerna är jätteroliga. Det är egentligen de fem senaste säsongerna som jag har varvat att vara back med att vara forward. Tidigare var jag enbart forward.
 


Johanna Dahlin är uttagen till Euro Floorball Tour. Den här gången som back. Foto: Bildbyrån.


När du spelar back, känner du att du har nytta av dina forwardsegenskaper?
– Absolut! Första gången jag spelade back insåg jag direkt fördelarna. Jag tror även att tränare ser de fördelarna.

Slutligen: vad var det egentligen som hände i Falun i söndags? Ni i Pixbo vann ju med hela 16-4.
– Det gjorde ont i mitt Faluhjärta (Johanna spelade där 05/06 och 06/07, reds anm). Men Falun är tippat högt upp så det ska inte få hända att man förlorar med 16-4 på hemmaplan. Det var lite av en islossning för oss samtidigt som Falun inte lyckades med någonting.


Författare: Daniel Karlsson