2011-10-24 13:59

Nyheter på utvecklingsavdelningen

Med Emil Persson som nybliven utvecklings- och landslagschef och Joakim Lindström som ny utvecklingskonsulent har det hänt en hel del på SIBF:s utvecklingsavdelning den senaste tiden.

Efter att tidigare utvecklingschefen Mattias Hjelmberg slutat blev det 33-årige Emil Persson som tog över som chef för utvecklingsavdelningen. Emil har tidigare jobbat ett och ett halvt år på avdelningen.

– Jag är väldigt glad över att få möjligheten att arbeta med utveckling av innebandyn på alla nivåer. För mig är det en självklarhet att allting hänger ihop, det vill säga hur vi bedriver verksamheten längre ner i åldrarna påverkar i slutändan elit- och landslagsverksamheten. Därför blir också implementeringen av vår nya utvecklingsmodell väldigt viktig. Här kan vi verkligen prata om ett paradigmskifte inom idrottens värld.
 
Emil Perssons nya chefstjänst innefattar också en tydligare inriktning mot elit- och landslag, där en stor del av arbetet kommer att ägnas åt att arbeta fram en elitutvecklingsplan.

– I den planen ska alla elit- och landslagsverksamheter knytas ihop, såsom exempelvis NIU, RIG, U19 och A-landslag. Men också lyfta diskussionen kring syftet med distriktslags-SM. Allting vi gör ska utgå ifrån vad som är bäst för spelarnas utveckling. Det handlar om att sätta idrottaren i centrum!

– Svensk innebandy ska inte bara leda utvecklingen inom vår sport internationellt, utan vi ska också leda utvecklingen inom idrottsrörelsen i Sverige. Det är ett långsiktigt arbete, men där börjar vi nu få klart för oss hur det arbetet ska gå till.

Ett nytt ansikte på SIBF:s kansli sedan början av oktober är Joakim Lindström. Med sina 25 landskamper och två VM-guld är den förre Järfällaspelaren välkänd för innebandypubliken.

– Spelarutveckling och utbildningsfrågor har länge varit basen för min idrottsliga drivkraft och ett område som inspirerar till ständig kunskapsuppdatering. Det är därför med stor glädje och entusiasm som jag tar mig an denna tjänst hos SIBF, säger Lindström och fortsätter:

– Vi står inför stora utmaningar och nödvändiga förändringar inom svensk innebandy. Dels för att åter bli ett riktmärke inom innebandyn vad gäller våra elitverksamheter, på både dam- och herrsidan. Och inte minst dels i vår strävan att verkligen vara en idrott för alla. Så många som möjligt ska kunna spela innebandy så länge som möjligt. Jag hoppas kunna bidra med erfarenhet, kunskap, och givetvis mycket energi.
 


SIBF:s nye utbildnings- och landslagschef Emil Persson samt nye utvecklingskonsulenten Joakim Lindström. Det är i första hand dessa båda som kommer att ta hand om den nya General Manager-rollen i samland med landskamper. Foto: Klas Pettersson.


– Joakim kommer att tillföra enormt mycket till vårt arbete med spelarutveckling och tränarutbildningar. Han kommer att bidra med kompetens och erfarenhet, dels tack vare sin bakgrund som landslagsspelare och elittränare, men också tack vare sin akademiska utbildning från GIH. Han är perfekt för den här rollen, säger Emil Persson.

Rent praktiskt innebär det också att det införs en General Manager-funktion i samband med landskamperna.

– En General Manager är en operativ överledare som inte ingår i ledarstaberna, men som finns med som ett extra stöd för både spelare och ledare. Jag eller Joakim Lindström kommer i första hand att ha den rollen runt våra landslag, säger Emil Persson avslutningsvis.


Författare: Daniel Karlsson