2011-10-23 21:47

Jik krossade rekordet i Sparbankshallen

När Jönköping idag vann med hela 11-7 mot Warberg i Sparbankshallen slog gästerna rekordet i antal gjorda mål för ett bortalag i Warberg IC:s hus. Ingen har någonsin gjort över tio mål på Warbergs hemmaplan i Superligan.

Johan Anderson stod för tre mål, men det är inte bara han som förtjänar beröm efter skrällsegern i Sparbankshallen tidigare idag.

– Det kändes väldigt bra för mig, men jag vill inte hålla fram min insats för idag var det verkligen ett lag som segrade. Vi rullade på tre femmor hela matchen och körde över dem både med kvickhet och styrka i den tredje perioden, säger tremålsskytten till innebandy.se.

Andersons Jönköping hamnade i underläge i den första perioden, men i den andra tog det fart då gästerna inledde med att göra tre mål under en och samma minut för att senare summera perioden med att ha gjort hela sju mål.

– Ja, det trodde man inte. Det är rätt bra stämning i bussen nu kan jag lova. Warberg fick in två bollar i första, men vi hade några ramträffar och kände hela tiden att vi var med i matchen, säger Anderson.

Jönköping har aldrig gjort elva mål i Superligan sedan Anderson kom till klubben och att göra det mot Warberg var något som satt extra fint för Anderson i och med hans historia i klubben.

– Det är kul att göra mål mot Warberg som jag spelat i. Jag känner många av dem och har spelat många matcher i Sparbankshallen.

Jönköping hade ett 50-tal supportrar som rest de dryga 20 milen från Jönköping till Varberg. En resa de knappast lär ångra. I Warbergslägret var det dock dystrare miner.


Stefan Smedberg och Warberg har lite att fundera på.

– Det är tungt just nu. Vi bjöd på den här segern till Jönköping. Vi spelade ett riktigt dåligt anfallsspel och bjöd på spelvändningar som de hade maximal utdelning på. Alla teorier vi hade inför matchen, om hur Jönköping skulle spela, visade sig stämma till punkt och pricka. Vi visste vad vi skulle möta och ändå går vi på en sådan här mina. Det får bara inte hända, vi kan inte bete oss på det sättet som vi gjorde i matchen, säger Warbergstränaren Stefan Smedberg.

Warberg har aldrig tidigare släppt in elva mål på hemmaplan i Superligan. Förlusten innebär dessutom att SM-finalisten från i fjol just nu befinner sig utanför slutspelsplats.

– Det är inte bra för tillfället och det är ingen i varken laget, föreningen eller staden som är van att ligga i den här situationen och vet hur det är. Det kommer bli en ny erfarenhet. Nu gäller det att börja ta segrar. Vi får ändra fokus helt enkelt och kan inte längre bara tänka på att komma topp fyra, nu måste vi till att börja med ta oss upp på slutspelsplats, säger Smedberg.

Det känns som att det är höga berg och djupa dalar för Warberg just nu, vad beror det på?

– Alla skador och sjukdomar som ställer till det, helt klart. När många är sjuka får folk byta positioner och vi får ingen trygghet i positionerna. Men trots allt är det ingen ursäkt, vi ska inte släppa in elva mål mot Jönköping ändå. Men titta på Färjestad hockey till exempel, de hade lite samma situation, de hade ett helvete tills allt vände och som tur är har vi 20 omgångar på oss att rätta till det här.

Av: Lars Lindberg