2011-10-26 08:55

Intresseanmälan: Förbundskapten damlandslaget

Svenska Innebandyförbundet öppnar nu upp för möjligheten att anmäla intresse till att bli Förbundskapten för ett av Sveriges mest framgångsrika landslag – Damlandslaget i innebandy.


Foto: Svenska Innebandyförbundet.

Vi på förbundet har naturligtvis en bra bild över lämpliga kandidater men för att ytterligare bredda underlaget vill vi ge dig möjlighet till att anmäla ditt intresse till denna utmanande funktion, där vi gärna ser kvinnliga kandidater.

Kompetensprofil
Förbundskaptenen (FK) ska ha en gedigen innebandybakgrund och kunna uppvisa framgång som ledare. FK ska vara en visionär som har förmåga att förmedla sin vision och entusiasmera spelarna till att arbeta mot denna.

Kompetensprofilen består av fem dimensioner:

Ledarskapsförmåga
FK har förmåga att kunna bygga ett lag samt få spelarna att samarbeta mot lagets vision. Det förutsätter att FK har en god människokännedom och social förmåga som innebär att med respekt och omtanke kunna lyfta fram spelarnas behov och styrkor.

FK har också förmågan att organisera och planera uppgifter inom ledarstaben. Det förutsätter att FK ska kunna prioritera och delegera uppgifter vidare till kollegor inom sin stab.

Stresstålighet
FK kan hantera krav och stress som ställs utifrån och internt. Rollen förutsätter även att FK kan bemöta och agera på massmedial uppmärksamhet, samt att kunna representera sporten såväl externt som internt.

Kommunikativ förmåga
FK ska på ett tydligt sätt kunna förmedla både positiv och negativ feedback, samt ge direktiv till sina spelare. Det förutsätter att FK är tydlig och lyhörd samt kan förstå information som andra ger uttryck för. FK ska även förstå hur han/hon påverkar andra.

FK ska även kunna föra en positiv dialog med tränarna i Elitserien samt övriga representanter från elitföreningarna. Förmedlingen av landslagets verksamhet till elitverksamheten är en mycket viktig del i rollen som FK.

Problemlösningsförmåga
FK ska kunna identifiera problem, tänka strategiskt och ha förmåga att finna lösningar även i stressfyllda situationer. FK är innovativ och flexibel inför olika strategier och idéer.

Mångsidig kunskap
FK är en person med grundläggande kunskaper inom många, för sporten, väsentliga områden. Förutom idrottsspecifika kunskaper är det fundamentalt med viss teoretisk kunskap inom medicinska och fysiologiska ämnesområden, samt att kunskaper inom beteendevetenskap är meriterande. Det är vidare ett plus om FK har erfarenheter från den internationella arenan, som spelare eller ledare med en förståelse för de speciella krav som det innebär.

Anställning
Tjänsten som FK innebär en anställning om ca 60% över fyra år.

Intresserad?
Intresserade kandidater bör ha skickat in handlingar, inkluderande personligt brev och CV, till undertecknad senast den 15 november.

Emil Persson, Utvecklings- och Landslagschef,
Svenska Innebandyförbundet
emil.persson@innebandy.se, 0707-901717

Frågor kan även besvaras av Förbundsstyrelseledamot Tomas Engholm, 0735-200139.

Öppna dokumentet i PDF-format här.


Författare: Daniel Karlsson