2011-10-22 21:09

Iksu fick minirevansch på Djurgården

Under lördagen spelades reprisen på damernas SM-final från i våras, Djurgården - Iksu. Hemmalaget var nära att ta i kapp ett tremålsunderläge men Umeålaget höll undan. Stor matchvinnare blev Elin Tjärnström med tre mål.

Under lördagen spelades ett riktigt toppmöte i damernas elitserie, Djurgården - Iksu. Det var också repris på SM-finalen från i våras. Då vann Djurgården så gissa att Iksu var revanschsugna nu.

- Vi var bra i 60 minuter och var rejäla i vårt försvar, precis som man måste vara mot Djurgården. Det kändes som en rättvis och skön seger, säger Elin Tjärnström.

Att Iksu var revanschsugna märkte för Umeålaget satte fart direkt och tog ledningen med 0-2 i den första perioden. Frida Eriksson och Elin Tjärnström målskyttar.

Iksu fortsatte att pumpa på i den andra perioden och utökade efter fyra minuters spel sin ledning till 0-3, målskytt återigen, Elin Tjärnström. Hermine Dahlerus gav Djurgården hopp strax innan den andra periodpausen genom att sätta 1-3. Djurgården vann skotten i perioden rätt överlägset och skulle kanske varit ännu närmare i målprotokollet.

- De hade mera boll än oss men vi tvingade dem att ta dåliga avslut. De lägen vi skapade var bra och vi kunde haft ännu mer utdelning då vi hade ett stolpskott och ett friläge som kunde blivit straff.

I mitten av den tredje perioden såg Elin Tjärnström ut att punktera matchen, men sitt tredje mål för dagen vilket betydde 1-4 för Iksu. Men Djurgården svarade genom Malin Eriksson (ny från just Iksu inför säsongen). Strax efter målet tog Djurgården time out och lyckades reducera också till 3-4, Moa Tschöp målskytt. Närmare än så kom inte de regerande svenska mästarinnorna. Med fem sekunder kvar att spela satte Frida Eriksson 3-5 i öppen kasse och revanschen var ett faktum.

- Djurgården tog ut sin keeper rätt tidigt, ungefär med fem minuter kvar. Men vi tryckte bort dem bra så det kändes rätt lugnt.

Detta var som sagt en repris på SM-finalen i våras, kommer Iksu - Djurgården att mötas även nästa SM-final?

- Det känns väl inte helt omöjligt. Vi vill ju såklart dit och det känns som att Djurgården också har chansen. Det är ett bra lag som har värvat bra och som har tre bra femmor och som är bra i alla lagdelar.    

Elin Tjärnström och hennes Iksu fick jubla efter segern och SM-final revanschen mot Djurgården.

Hur känns det för egen del? Du lämnade Pixbo Wallenstam för Iksu inför säsongen men flyttade upp till Umeå redan i början på året då du kom in på polishögskolan...

- Det känns skönt att få göra en hel säsong nu och att hela tiden träna med ett lag. I våras tränade jag på egen hand och det blir inte på samma sätt. Jag tränade med ett division 1-lag lite men det är ju en annan nivå än elitserien. Sedan slipper jag pendla till hemmamatcherna som jag gjorde i våras. Det finns en grym träningsmentalitet här och det är en klubb som satsar så det känns jättekul! Vi ligger fortfarande lite efter rent innebandymässigt för att vi har prioriterat det fysiska. Men det känns som vi har ett lugnt i laget ändå och det är ju inte nu man ska vara som bäst. Det var skönt och välbehövligt att få sätta tre idag också. Jag hade gjort ett mål hittills under säsongen så det var lite av en islossning.

I veckan blev du landslags uttagen efter att ha stått utanför i Finnkampen och EFT i april...

- Jag hade hoppats på det såklart för jag tyckte jag gjorde en bra sommar. I våras tränade jag inte med ett lag kontinuerligt så då ska man inte vara med i ett landslag, avslutar Elin Tjärnström.


Författare: Daniel Karlsson