2011-10-14 13:30

Göran Harnesk ny generalsekreterare

På fredagen presenterades Svenska Innebandyförbundets nye generalsekreterare. Det blir Göran Harnesk som närmast kommer från en motsvarande position på BRIS.

56-årige Göran Harnesk tillträder i november som generalsekreterare för Svenska Innebandyförbundet.

De tolv senaste åren har Harnesk varit generalsekreterare på BRIS, Barnens rätt i samhället. När han tillträdde 1999 låg organisationens omsättning runt sju miljoner och nu har den tiodubblats.

– Jag jobbade mycket med att bygga upp en professionell verksamhet och ge verksamheten en stabil ekonomi, säger Göran Harnesk som tidigare i år tilldelades Konungens medalj för betydelsefulla insatser för barn och ungdom.
 


Göran Harnesk (till vänster) hälsas välkommen som ny generalsekreterare av Svenska Innebandyförbundets ordförande Lars-Gunnar Tjärnquist. Foto: Klas Pettersson.


Harnesk har en gedigen idrottsbakgrund. Som aktiv var han medeldistanslöpare men sadlade ganska snabbt om till att bli tränare. Tränarkarriären inleddes i Spårvägen, innan han flyttade till USA och vidareutbildade sig. Så småningom blev han chefstränare inom friidrotten på Emporia State University. Därefter har han även varit förbundskapten för Sveriges handikapplandslag i friidrott.

Innebandyn är inte heller någon obekant företeelse för honom. Han har nämligen fem innebandyspelande barn.

– Under helgerna tillbringar jag en hel del tid i olika sporthallar med att titta på innebandymatcher.

Den närmaste tiden handlar förstås främst om att sätta sig in i SIBF:s verksamhet men Göran Harnesk har redan visioner:

– Det är viktigt att starta upp satsningen inför VM på hemmaplan 2014. Men i övrigt handlar det till en början om att lyssna på organisationen om vilka behov som finns.
 


  

 
Fakta Göran Harnesk

Född: 1955 i Gällivare.

Bor: Täby.

Aktuell: Från och med november ny generalsekreterare för Svenska Innebandyförbundet.

 
– Jag tror att innebandyn behöver hjälp med strukturen inom vissa områden. Innebandyn har potential att bli den största folksporten i Sverige, säger Harnesk vidare.

SIBF:s ordförande Lars-Gunnar Tjärnquist är mycket nöjd med den nya rekryteringen:

– Görans personlighet och det han står för passar bra ihop med vad vi vill åstadkomma nu när innebandyn ska flytta fram positionerna. Dessutom är det spännande att få in en person utifrån som kan se på verksamheten med nya, fräscha ögon och se vad som behöver utvecklas.


Författare: Daniel Karlsson