2011-10-30 19:35

Åtta poäng av Enström

Lagkompisen Alexander Carlström har gjort det. Rasmus Sundstedt har gjort det och idag var det dags för Rasmus Enström att briljera. I dagens 11–7-seger över Tyresö Trollbäcken stod Enström för åtta poäng och är nu poängligaledare.

Och närmast jagande bakom är bästa kompisen och kedjekamraten Alexander Carlström som med sina 23 poäng bara är två poäng bakom Enström som har skrapat ihop magiska 25 poäng på sju matcher, ett facit som ger honom ett poängsnitt på 3,57 poäng per match efter dagens åtta poäng mot Tyresö Trollbäcken.

– Det gick helt okej idag kan man säga. Men samtidigt som vi gjorde många mål framåt var vi inne på en hel del bakåt också. Så har det inte varit i de tidigare matcherna när vi spelat ihop, säger Enström som alltså bildade IBF Faluns förstaformation tillsammans med poängligatvåan Alexander Carlström och Jonas Adriansson.

Trots Enströms åtta poäng var matchen långt ifrån avslagen och Tyresö Trollbäcken utmanade länge i matchen.

– Det blev en rätt konstig matchbild. Vi hade ledningen i två perioder, men sedan kom Tyresö tillbaka. Vi hade mycket boll och det blev lite svårt i och med att man såg bollen väldigt dåligt i hallen. Den nya färgen på matchbollarna i ligan är väldigt likt många av parkettgolven och det stör en del.

Sköna åtta poäng och seger mot Tyresö Trollbäcken blev det för Rasmus Enström. Foto: Bildbyrån

Firma Enström/Carlström är långt ifrån en ny bekantskap i och med att de två spelat ihop sedan barnsben.

– Redan när vi var kids spelade vi med varandra och under juniortiden och sedan de satt ihop oss igen i Falun har det gått riktigt bra, i alla fall offensivt.

Numera är duon även lagkamrater i det svenska landslaget som på onsdag reser till Brno i Tjeckien för att spela Euro Floorball Tour.

– Jag tyckte det var riktigt kul att han kom med. Det är han absolut värd då han har visat framfötterna hela försäsongen och även inledningsvis under serien. Förhoppningsvis får vi spela tillsammans även där då det ju faktiskt gått väldigt bra då vi spelar tillsammans.
Men den tredje länken i IBF Faluns förstafemma, Jonas Adriansson, kom inte med i EFT-truppen.

– Jag trodde faktiskt att han skulle komma med. Det är inte VM-år nu och han har spelat där förut. Jag tycker han borde ha fått chansen.

Nu väntar ett tufft schema för Enström och Falun. Efter Euro Floorball Tour väntar möten med Warberg, AIK och Storvreta – något som verkligen kommer sätta laget på prov.

Av: Lars Lindberg