2011-10-20 14:05

91:an Karlsson ny i försvaret

Trots sin ringa ålder beskrivs Anton Karlsson som en närmast komplett back. Nu har Linköpingsspelaren, precis som storbror Martin, belönats med en plats i landslaget.

Anton Karlsson är den första spelaren i herrlandslaget född 1991. I den senaste truppen återfinns dock även Kevin Lieback Asp som är den första 92:an.

Rubriken ”91:an Karlsson” associerar till serietidningen som utspelar sig i militär miljö. Anton Karlsson har dock inget med det militära att göra utan arbetar till vardags som murare i Linköping.

Även om han fanns med i landslagsdiskussionerna redan förra säsongen medger Anton att landslagsplatsen överraskade honom.

– Ja, jag blev väldigt överraskad. Trodde verkligen inte att jag skulle bli uttagen nu. Men det kommer att bli riktigt kul att få vara med!
 


Anton Karlsson. Foto: idrottsfoto.com.

 
Han berättar om sin positiva utvecklingskurva, nu när han gör sin fjärde A-lagssäsong i Linköping.

– Den har gått uppåt hela tiden och på slutet har jag förbättrat mig i offensiven. Sedan har jag blivit bättre på att hantera mitt humör. I början hade jag problem med att jag lätt blev arg.

Hur är det att ha sin bror med i landslaget?
– Det känns förstås bra. Framför allt nu första gången jag är med i landslaget så är det ju bra eftersom jag inte känner de andra i laget än.
 

   
     

Linköpings tränare Torbjörn Johansson om Anton Karlsson:

– Anton är väldigt bra i defensiven och i spelet en mot en. Han är stor och stenhård. Så spelade redan när han debuterade i vårt A-lag när vi spelade mot FBC Göteborg i division 1 för tre år sedan.

– De senaste åren har han utvecklat sitt offensiva spel och jag skulle vilja påstå att han i stort sett är komplett redan nu trots att han bara är 20 år. Möjligen kan han slipa på skottet: det är hårt men inte alltid välriktat.

– Sedan är han verkligen en vinnarskalle och han ger sig aldrig. Precis som för storebror Martin är det alltid hundra procent som gäller.

Johansson kan dock se en tydlig skillnad mellan de båda Karlsson-bröderna.

– Martin pratar i stort sett hela tiden medan Anton mer är en lyssnare. Även på innebandyplanen är Anton ganska tyst av sig.

    
   

 


Författare: Daniel Karlsson