2009-10-25 14:30

Vaara om truppsläppet

På måndag släpps damlandslagets trupp till Euro Floorball Tour i Finland i Sveriges Radio. Jan-Erik Vaara berättar att det i princip är VM-truppen.

– Det är 22 spelare som kommer att följa med till EFT och två ska bort till VM. Vi får bara anmäla 20 spelare till VM nämligen, berättar förbundskaptenen Jan-Erik Vaara och säger att de 20-VM-spelarna med allra största sannolikhet finns i 22-mannatruppen till EFT.

– Det är en risk eller möjlighet att det blir en ändring på en eller två spelare till, även om det inte är speciellt troligt så kan det ändå ske. Det har med många detaljer att göra och det är trots allt ganska långt kvar till VM. Det kan vara skador och sjukdomar men också svaga formkurvor som gör att det kan bli förändringar. 

 

Jan-Erik Vaara presenterar truppen till Euro Floorball Tour på måndag. Arkivfoto: Bildbyrån.


Jan-Erik Vaara tror dock på den trupp han kommer att presentera i Sveriges Radio under måndagen. Speciellt många ändringar till VM kommer det inte bli.  

– Spelarna som vi tagit ut är väl förberedda så jag tror att de kommer att kommer att hålla hela vägen ut.

Två spelare från EFT-truppen kommer att bantas bort till den slutliga VM-truppen som presenteras 16 november i TV 4. Jan-Erik Vaara har också klart för hur VM-truppen positionsmässigt kommer att se ut.

– Som det ser ut just nu så resonerar vi kring två målvakter, sju backar, fyra centrar och sju ytterforwards till VM-truppen, berättar han.

– Det kan man säga är ristat i sten. Sedan är så att vi har kompetenser hos spelarna som gör att de kan spela på olika positioner.


Författare: Jonas Gustavsson