Tufft schema för Mora - Innebandy.se
2009-10-23 13:35

Tufft schema för Mora

Serieledande Kais Mora har en tuff helg framför sig med dubbla bortamatcher, samtidigt som serietvåan Falun bara spelar en match och serietrean Iksu spelar hemma.

Kais Mora möter först Karlstad och sedan Rönnby på bortaplan. Rönnby hade som bekant en tuff match mot Falun i torsdags där det till slut blev 3-3.

Falun, som ligger en poäng efter Kais Mora i sammandraget, spelar liksom Kais Mora bortamatch mot Karlstad i helgen.

Serietrean Iksu – som är nyblivna Europamästare – spelar dubbla hemmamatcher, men har tufft motstånd i form av Balrog och Endre. 

 

Sara Helin och Michelle Rydin och deras serieledande Kais Mora har en tuff helg framför sig. Arkivfoto: Kenneth Strignérus.


En av helgens viktigaste matcher spelas mellan Pixbo och Täby. Serienian och serietian jagar slutspel. Täby är en poäng från åttondeplatsen, Pixbo är fyra poäng ifrån. Vinst för Täby skulle haka av konkurrenterna längre ner. För Pixbo är det viktigt att vinna för att hänga med i slutspelsstriden.

– Vi har bestämt oss för att inte titta så mycket i tabellen utan köra för fullt mot alla lag, så får vi se hur långt det räcker, säger Pixbotränaren Jan-Inge Forsberg till klubbens hemsida.

Örnsköldsvik är åtta i serien och det lag som Pixbo och Täby jagar. Örnsköldsvik spelar en match i helgen – hemma mot seriesjuan Dalen.

– Disciplin i försvaret, våga och ha bra fart i anfallsspelet blir nycklar i matchen, säger assisterande Örnsköldsvikstränaren Joakim Hydling till klubbens hemsida om vad som blir viktigast.

I botten möts Lockerud och Huddinge i en match där oerhört viktiga poäng står på spel.

- Vi mötte Lockerud två gånger på försäsongen förra året och hade svårt mot dem. De har ju Johanna Ekeroth och henne måste vi hålla koll på. Lockerud har även duktiga målvakter. Vi måste våga ta avslut och skjuta mer. Vi har haft bra träningar så det känns jättebra inför matchen, säger Huddingecentern Anna Wiman i en intervju med innebandy.se.

2009-10-23   
Örnsköldsvik – Dalen
 
2009-10-24   
Lockerud - Huddinge
Pixbo - Täby 
IKSU - Balrog 
Skellefteå - Endre 
Karlstad - KAIS Mora 

2009-10-25   
IKSU - Endre
Skellefteå - Balrog 
Rönnby - KAIS Mora 
Karlstad - Falun 
Lockerud – Täby

Intervju: Anna Wiman, Huddinge
Följ matcherna via LiveMatch


Författare: Jonas Gustavsson