2009-10-17 11:40

Toppmöte i Uppsala

Under söndagen möts topplagen Storvreta och Warberg i säsongens andra TV-match, och det blir en ordentlig värdemätare för båda lagen.


SÖNDAG 18 OKTOBER
KL 14:00 TV 4 SPORT
 
STORVRETA
-
WARBERG

Storvreta har inlett säsongen med fyra raka vinster och är det lag som har släppt in minst mål i hela SSL – bara tio stycken på fyra matcher.

Nu ställs Uppsalalaget mot vårens SM-finalister Warberg som inlett säsongen med fyra vinster på fem matcher (laget förlorade som bekant TV-matchen mot Helsingborg förra veckan).

Warberg har gjort näst flest mål i serien men får alltså en tuff uppgift i att forcera seriens hittills bästa försvar i Storvreta.

Läget inför matchen:

Stefan Forsman, tränare, Storvreta

Vad säger du om Storvretas säsongsinledning med fyra vinster på fyra matcher?
– Jag är glad åt att vi har vunnit de matcher vi har spelat. Jag tycker väl inte att spelet varit stabilt, det har varit upp och ner. Men vår ambition i matcherna är jättebra, vi kämpar och sliter och vi har släppt in få mål.

Vad är det som måste skärpas till då?
– Vi måste bli stabilare i grundspelet, framförallt i spelet med boll. Det finns även att ta av i spelet utan boll.


Stefan Forsman.
Foto: Bildbyrån.

Ni har en del nya spelare, tycker du att de kommit in i ert spel?
– Det där tar ett tag. Vi har dessutom valt att lyfta upp en del unga spelare. De nya är som bekant Fredrik Holtz, Dan Johansson och Peter Svensson och det tar sin tid att spela in dem, och det är väl därför som vi spelmässigt har varit en del upp och ner.

Många förväntar sig att fjolårets poängligavinnare Fredrik Holtz från Mullsjö ska ösa in poäng, men det har inte riktigt lossnat ännu?
– Jag tror inte att man kan förvänta sig att han ska ösa in poäng när han kommer till oss, speciellt inte i inledningen av serien. Han är ambitiös med att lära sig vårt sätt att spela och han lägger ner väldigt mycket tid på det defensiva arbetet och därför kommer han lite fel i offensiven. Men hans poäng kommer ju längre serien går.

Tankar inför att möta Warberg?
– Det känns jättebra för då får vi en avstämning på var vi står någonstans. Eftersom det fortfarande är i inledningen av serien så finns det många bitar som vi fortfarande måste jobba med, och mot Warberg får vi ett bra riktmärke på var vi står någonstans. Det känns bra att få möta ett topplag.

Vad måste ni speciellt tänka på mot just Warberg?
– De har många bra spelare så vi kan inte bjuda på någonting. Det gäller att hålla oss ifrån utvisningsbåset eftersom de har ett bra power play.

Läget i truppen?
– Vi har haft Dan Johansson borta ett tag och han dras med ett virus. Han är fortfarande borta och har egentligen inte kunnat spela på sin nivå i någon match, han har haft det struligt inledningsvis. Annars är alla spelare tillgängliga.


Isac Carlsson, tränare, Warberg


Isac Carlsson.
Foto: Bildbyrån.

Warberg har vunnit fem av sex matcher och första förlusten kom i förra veckans TV-match mot Helsingborg, vad säger du om den matchen?
– Man kan säga att det från vår sida var lite för många misstag för att vi skulle kunna vinna matchen. Det var misstag med bollen som gjorde att Helsingborg fick kontra för mycket med bollen, och de fick lite för mycket utrymme offensivt vilket gjorde att de kunde göra några till synes enkla mål.

Men sedan vann ni mot Västerås två dagar efteråt?
– Ja, mot Västerås var det bättre. Det kändes som att vi ville ha revansch på oss själva, och även om det tog lite tid innan det lossnade så kände vi att det var en match som vi bara skulle vinna.

Hur är Warbergs form då?
– Vi jobbar hela tiden på att få spelet att flyta. Några matcher har det sett bra ut, i några ser det inte lika bra ut, men det känns som vi är på rätt väg. När vi väl har alla spelare hela och friska så tror jag att det kommer att bli ännu bättre. Vi har haft en hel del skade- och sjukdomsproblem som tvingat oss att möblera om i laget ganska mycket från match till match.

Nu väntar den tuffaste motståndaren så här långt i form av Storvreta på bortaplan?
– Det är bara inspirerande och det ska bli riktigt roligt och det brukar bli bra matcher och vara mycket folk på läktarna mot Storvreta. De har ett bra lag.

Det blir en riktig värdemätare?
– Det blir det absolut. Storvreta har varit riktigt bra lag i flera år men frågan är om de inte är bättre än någonsin den här säsongen, åtminstone på pappret.

Vad är det ni speciellt måste tänka på mot Storvreta?
– Vi är två lag som känner varandra väl. De har sin spelidé där det handlar mycket om att försvara sig bra och satsa på spelvändningar. Vi brukar kanske kliva upp lite mer och spela aggressivare. För vår del gäller det att – precis som mot Helsingborg – vårda bollen och inte tillåta för många kontringar. De har en tight defensiv och en bra målvakt. Vi måste se till att ha ett snabbt spel så även om de krymper ytorna så ska de få svårt att hinna med.

Läget i truppen?
– Vi får se lite. Vi hade några spelare som hade lite småskavanker efter de dubbla matcherna förra helgen men generellt ser det bättre ut nu än det gjorde i början av säsongen. Joakim Hansson är dock fortfarande borta.

---

Svenska Spels odds:

Storvreta 1,90
Oavgjort 3,15
Warberg 2,50

Poängkungarna möts igen: Emanuelsson vs Holtz
Höstens TV-matcher


Författare: Jonas Gustavsson