2009-10-18 15:26

Talangen kom med i All Star Team

En spelare som imponerade stort under Europacupen i Danmark var unga Iksubacken Emelie Wibron.


Emelie Wibron kom med i All Star Team.
Bild: Morten Frivert, efc2009.org.

När turneringen summerades fanns också välförtjänt med i All Star Team tillsammans med lagkamraterna Elin Nordin, målvakt, och Victoria Wikström, forward. Övriga spelare i All Star Team blev Simone Berner, back i Dietlikon, Ilona Novotna, forward i Tigers SJM, och Sarah Schäffer, forward i Dietlikon.

– Det var kul men lite oväntat, säger en ödmjuk Emelie Wibron som givetvis är nöjd med Iksus insats i turneringen.

– Det har varit jättekul och vi har spelat bra i alla matcher.

Iksu spelade inte minst bra i finalen mot Dietlikon och det blev en tämligen enkel seger till slut, även om schweiziskorna närmade sig i den sista perioden.

– Vi spelar bra redan från start och vi ledde med ganska många mål tidigt. Vi släppte in några i tredje men jag tycker aldrig att det blev speciellt farligt, menar Wibron.

Personligen fick Wibron en lysande start på turneringen då hon i den första matchen sköt två mål och hade tre assist. Där blev också utsedd till Iksus bästa spelare.

– Fast det var ganska mycket tur att jag gjorde så många poäng i den matchen, jag tycker att det gått lika bra i alla matcher, säger Wibron som gjorde totalt åtta poäng i turneringen.

Talangen som är född 1992 gör sin första säsong i Iksu och har tagit för sig på ett imponerande sätt. Hennes insatser är inte minst imponerande i ljuset av att det är enorm konkurrens på backsidan i Umeålaget.

– Det är jättetuff konkurrens och man måste göra sitt bästa för att få spela, men det är bara bra att det är så hård konkurrens. Jag kan lära mig mycket av alla som varit med längre än jag, det är lärorikt att spela med så bra spelare.

Iksu vann Europacupen igen


Författare: Jonas Gustavsson