2009-10-27 10:00

Syster nummer tre i landslaget

Ett återbud i U19-damlandslaget har öppnat upp för Lisa Haglund, Karlstad, att åka med till Euro Floorball Tour i Finland. Därmed blir hon syster nummer tre i landslagsdressen.

Det är Madelene Backlund, Västerås, som tvingats tacka nej till landslaget, och in kommer alltså istället Lisa Haglund.

– Jag var glad så klart. Det hade jag inte väntat mig eftersom jag blev uttagen som reserv först, men det är bara roligt, berättar Lisa som var besviken över att inte vara med i ursprungstruppen.

– Det är klart att man blev besviken, men samtidigt är konkurrensen riktigt bra just nu och det är många som slåss om platserna. Visst var jag besviken men jag unnade de som kom med att vara med för det är bra tjejer.

Det unika med Lisa Haglund är att båda hennes systrar – Pernilla och Sofia Haglund – tidigare har spelat i U19-landslaget.

– Det är jättekul. Vi är inte så jättelika i spelet egentligen. Vi har väl ett speciellt lugn och vi är ganska fysiska spelare alla tre, men annars är vi olika.

Hur då olika?
– Pernilla hon är den fysiska och lugna backen medan Sofia är teknisk, snabb och explosiv. Själv kan man säga att jag är en blandning av de två, jag fick lite av båda sidorna (haha).

Kommer du från en riktig innebandyfamilj eller hur kommer det sig att alla tre spelar innebandy?
– Jag vet faktiskt inte hur det kommer sig. Mamma och pappa har aldrig spelat, utan det var nog så att Pernilla började och sedan började vi också och tyckte att det var roligt. Det är nog mer en slump.

Den här säsongen spelar alla tre systrarna i Karlstad i Elitserien. Backtrion utgör tre fjärdedelar av det försvar som släppt in tredje minst mål i hela Elitserien (bara Iksu och Rönnby är bättre).

– Vi är bara fyra backar kvar i Karlstad. Vi har inte släppt in så många mål så det har fungerat bra, berättar Lisa Haglund.

Vad har du för förväntningar på Euro Floorball Tour?
– Jag har inte så mycket förväntningar. Jag tror att jag kommer att lära mig mycket och jag tror att jag kommer att ha skoj. Skulle man få spela också så är det klart att det är roligt det också, men framförallt är det en ära bara att få vara med i landslaget. Jag är jätteglad över den här chansen.

Det är ett bra läge att komma in också med tanke på VM nästa vår?
– Ja, precis, och därför känner jag att jag inte har något att förlora utan det är bara in och köra. VM hade varit hur skoj som helst.

Då får vi hoppas att dina systrar gett klanen Haglund ett bra rykte i landslaget som du kan rida vidare på?
– Ja, det kan man ju hoppas (haha).

Många elitseriespelare i U19-truppen
Frida får en ny chans


Författare: Jonas Gustavsson