2009-10-05 08:08

Släkten är värst

Släkten är värst brukar det heta, och det visade inte minst stortalangen Moa Schilström när hon ledde sitt Rönnby till seger mot gamla klubben Dalen med 5-4.

Schilström sköt tre av målen i segermatchen.

– Dalen gjorde det bra och var bättre än jag hade trott. De hade läst på sin läxa – men de hade inte Moa Schilström i dag. Så fort de gjorde mål gav hon oss ledningen igen, sade tränaren Johan Kökeritz till vlt.se. 

 

Moa Schilström sköt tre mål för sitt Rönnby mot gamla klubben Dalen. Arkivfoto: Kenneth Strigérus.


Helgen bestod av flera toppmatcher och enda lag som fortfarande är obesegrat är Iksu. Umeålaget besegrade stockholmslagen Huddinge och Täby med sammanlagt 12-2. En av anledningarna till framgångarna är kedjan med Anna Wijk, Therese ”Mini” Andersson och Frida Eriksson som tillsammans har gjort 31 poäng på fem matcher.

– Det känns jättebra. Vi kompletterar varandra på ett bra sätt. Men vi har egentligen inte hunnit spela så mycket tillsammans då både jag och Frida har varit sjuk, säger Therese Andersson till folkbladet.nu.

Ett annat lag som hade en stark helg var fjolårsfinalisterna Falun som dels vann reprisen på finalen mot Balrog och som dels slog tillbaka svårspelade Endre på bortaplan. Även Kais Mora svarade för en okej helg genom vinst mot Endre för att sedan snöpligt förlora mot Balrog efter att ha tappat greppet om matchen totalt i den sista perioden.

Endre hade det tungt under helgen och fick inkassera säsongens två första förluster mot dalalagen Kais Mora och Falun.

Det som också kan konstateras efter helgen är att samtliga lag nu plockat poäng. Det lossnade inte minst för Örnsköldsvik som först slog tillbaka Karlstad med 4-2 på bortaplan och sedan pressade Rönnby i ett målkalas som slutade 7-7.

– Det blev kanske lite väl mycket mål enligt oss två tränare men samtidigt var det snygga mål, sade Örnsköldsvikstränaren Martin Olofsson till allehanda.se om matchen mot Rönnby.

Både Huddinge och Täby plockade sina första poäng genom att besegra nykomlingen Skellefteå.

Fjolårets poängdrottning Emelie Lindström, vars Balrog hade en vinst och en förlust i helgen, svarade för åtta poäng på två matcher och är nu uppe i delad poängligaledning tillsammans med lagkamraten Hermine Dahlerus.

Elitserien i helgen:

2009-10-02
Pixbo - Lockerud 7-5

2009-10-03
IKSU - Huddinge 7-2
Rönnby - Dalen 5-4
Balrog - Falun 5-6
Skellefteå - Täby 4-5
Endre - KAIS Mora 5-7
Karlstad - Örnsköldsvik 2-4

2009-10-04
Karlstad - Dalen 1-5 
Rönnby - Örnsköldsvik 7-7 
Skellefteå - Huddinge 1-6 
IKSU - Täby 5-0 
Endre - Falun 4-6 
Balrog - KAIS Mora 10-4 


Författare: Jonas Gustavsson