2009-10-07 15:50

Skoglund ser fram emot starten

På fredag är det dags för säsongens första TV-match från SSL, och det blir från Skåne där Warberg gästar Helsingborg. Kommentatorn Patric Skoglund ser fram emot TV-premiären.


FREDAG 9 OKTOBER
KL 19:00 TV 4 SPORT
 
HELSINGBORG
-
WARBERG

Patric Skoglund går in på sin tredje säsong som kommentator i TV 4: s innebandysändningar, och årets TV-premiär mellan Helsingborg och Warberg är han förberedd inför.

– Absolut, det har jag varit i flera veckor, berättar Patric som trivs med att kommentera just innebandy.

– Jag kommenterade ishockey några säsonger innan började kommentera innebandy och jag tvekade faktiskt inte en sekund när jag fick förfrågan om att kommentera innebandy. Jag följde innebandyn redan innan jag började kommentera så det var ett enkelt val. Även om jag trodde att det skulle bli kul så har mina förväntningar ändå överträffats, det har varit riktigt, riktigt roligt.

Vad är den tuffaste utmaningen med att kommentera innebandy?
– Framförallt gäller det att vara på alerten för det är få idrotter som kan mäta sig med farten i innebandy. Man får framförallt inte slappna av någonting. I ishockey har du i alla fall spelavbrott på en eller två minuter ibland, men det händer inte i innebandyn så där får man vara på hugget lite mer. 

Vad tror du om årets säsong i SSL då?
– Jag tror som alla andra att de fyra topplagen kommer att vara betydligt bättre än de övriga. Det är lite synd att klyftorna är ganska stora mellan de bästa och sämsta lagen i SSL, men jag tror att vi kommer att få se bra innebandy ändå. 

 

Patric Skoglund, till höger, och experten Peter Kokocha förbereder sig inför en TV-sändning.


Premiärmatchen blir alltså hårdsatsande Helsingborg mot vårens SM-finalister Warberg.

Helsingborg inledde säsongen med två raka förluster innan man vann mot Umeå City borta senast, medan stabila Warberg inlett med tre raka vinster.

Matcherna mellan Helsingborg och Warberg är – bland annat tack vare det geografiska avståndet – heta publikmatcher.

– Det blir enormt roligt att få sända en match en fredag från Idrottens Hus där det kommer vara hur mycket folk som helst på plats. Jag tror att vi kommer att få se en riktigt bra match och vi får se om Helsingborg motsvarar de förväntningarna som man har på dem, säger Patric.

– Det var väl fler än jag som hade högre förväntningar på Helsingborg ifjol, men nu har Mikael Karlberg fått vara ett år i Skåne och de har värvat Juha Kivilehto som jag tror är precis vad de behöver. De har några spelare som sticker ut; Daniel Johnsson, Alexander Nede och min favorit Linus Norgren som jag tror kommer att göra en bra säsong.

Vad tror du om Warberg, som vunnit sina tre matcher, då?
– Det kanske inte är så överraskande att de vunnit, utan snarare förväntat, och de kommer vara lika vassa som de varit tidigare.

Spikade TV-matcher 2009


Författare: Jonas Gustavsson