2009-10-02 14:20

Rönnbytrio mot gamla klubben

Fyra lag ångar på i Elitserien och är ännu obesegrade efter tre spelade matcher: Iksu, Balrog, Kais Mora och Endre. Även Rönnby är fullpoängare så här långt, men har bara spelat två matcher.

I helgen kommer det dock att bli poängtapp för något eller några av lagen då de kommer att möta varandra. Inte minst Kais Mora har en tuff uppgift då man på två dagar spelar borta mot Endre och Balrog i riktiga toppmatcher.

Endres säsongsstart är imponerande med tanke på skadeproblemen i truppen. Visst hopp finns för att lettiska backen Anete Seina ska kunna spela de tuffa matcherna mot Kais Mora och Falun i helgen, men lagledningen räknar inte med Anne Toivanen, knäskada, och Sara Anteryd, lunginflammation och blindtarmsoperation.

Ett extra laddat möte blir det under lördagen då Dalen gästar Rönnby. I Rönnby finns som bekant trion Moa Schilström, Mirja Viklund och Rebecka Norrman som samtliga spelade i Dalen ifjol. 

 

Rönnbys Moa Schilström ställs mot gamla klubben Dalen i ett prestigeladdat möte i helgen. Foto: Kenneth Strignérus.


Efter tre raka bortamatcher – en vinst och två förluster – är det äntligen dags för hemmapremiär för Pixbo då man under fredagskvällen möter nykomlingen Lockerud som spelat in en poäng på tre matcher så här långt. De två lagen spelar bara en match i helgen till skillnad från övriga lag som spelar två.

– Skönt att äntligen få spela på hemmaplan, vi kommer att vara grymt laddade, säger Pixbotränaren Jan-Inge Forsberg till klubbens hemsida.

I botten av Elitserien brottas tre lag med att spela in sina första poäng för säsongen.

Örnsköldsvik ligger sist och har målskillnaden -14. I helgen väntar bortamatcher mot Karlstad och Rönnby – två tuffa uppgifter, men tränaren Martin Olofsson är inte orolig för att laget har noll poäng så här långt.

– Visst har det funnits i tankarna att vi kan stå på noll poäng efter tre matcher, eftersom vi ställts inför tre tippade topplag. Två av matcherna var dessutom på bortaplan, men vi hade givetvis hoppats på att lugga något av lagen på poäng, säger Olofsson som får klara sig utan Sara Nyberg, Amanda Lindquist och Josefin Hellström i helgen.

Även Huddinge har inlett säsongen med tre raka förluster och spelar borta mot Iksu och Skellefteå i helgen, men det blir troligen utan viktiga Ranja Varli som trampade snett med foten i derbyt mot Balrog förra helgen. Inte heller Jennie Welander, problem med benhinnorna, finns tillgänglig.

Täby har också noll poäng och ställs mot Skellefteå och Iksu på bortaplan.

2009-10-02   
Pixbo Wallenstam – Lockerud
 
2009-10-03   
Balrog – Falun 
Endre – KAIS Mora 
IKSU – Huddinge 
Skellefteå – Täby 
Rönnby – Dalen 
Karlstad – Örnsköldsvik
 
2009-10-04   
Skellefteå – Huddinge 
Rönnby – Örnsköldsvik 
Karlstad – Dalen 
Balrog – KAIS Mora
Endre – Falun
IKSU – Täby 

Intervju: Ina Rhöös, Iksu
Tabellen
Följ matcherna via LiveMatch


Författare: Jonas Gustavsson