2009-10-14 11:03

”Roligt att möta andra lag”

Landslagsbacken Frida Stenvall i Iksu ser fram emot utmaningen i Europacupen även om hon medger att klassen på motståndet är ojämnt.


Frida Stenvall.
Foto: Bildbyrån
.

– De riktigt bra lagen är bra, de sämre lagen kan vara dåliga, och det speglar väl Elitserien också på sätt och vis, att det kan vara lite ojämnt. Det är ganska stor skillnad mellan de bästa och sämsta lagen, säger Frida som dock håller med om att det med tanke på landslaget kan vara bra att möta lite internationellt motstånd.

– Jo, det kan det vara. Det är roligt och utvecklande att få möta lite annorlunda motstånd om inte annat. Flera av lagen spelar en annan typ av innebandy än i Sverige, och det gör det också lite svårare att möta dem.

Efter helgens förlust mot Kais Mora reste Iksu inte hem till Umeå, utan ner till Varberg och via Göteborg åkte man sedan till Danmark. Hela veckan har blivit som en liten teambuildning där hela laget umgåtts under en längre tid.

– Det är en del av det som är roligt med Europacupen. Man får verkligen chansen att umgås med laget och vi trivs bra tillsammans även utanför planen så det är enbart positivt. Det är skönt när det inte bara är innebandy utan lite annan fritid också, menar Frida.

Det är grym konkurrens i Iksu, inte minst på backsidan. Det har inte kapat några konflikter i gruppen?
– Nej, det har inte märkts något av det, och konkurrensen gör också att man hela tiden måste spela på topp. Ingen har en given plats och man måste ta i hela tiden visa att man vill spela för annars finns det alltid en spelare som är beredd att ta över din position. Det är bara bra och för inget negativt med sig.

Vad säger du om Iksus säsongsstart då?
– Jag tycker att vi börjat riktigt bra. Vi fick börja mot lite sämre lag under de första omgångarna, eller i alla fall inget av topplagen, och vi visste att det var den gångna helgen som vi verkligen skulle få bekänna färg mot Falun och Mora och jag tycker att vi spelade bra då också. En poäng av sex i helgen var i underkant. Vi är nöjda med hur vi spelade.

Målskyttet klickade mot Kais Mora, har ni sparat målen till Europacupen?
– Det kan vi hoppas. Så många chanser som vi hade mot Kais Mora vet jag inte om jag varit med om, det var en mycket konstig match. Det var inte stolpe in i alla fall, det kan man ju säga. Men vi gjorde ändå fem mål mot både Falun och Mora och vi sparar inte på något, men vi hoppas att det ska lossna igen i Europacupen.

Frida Stenvall är en del av förbundskaptenen Jan-Erik Vaaras pusselbitar i landslaget, och Iksubacken är högaktuell för VM-spel. Frida säger också att hon har fått en bra start på säsongen men att hon inte försöker tänka för mycket på landslaget.

– Jag tycker att det känns bra. Säsongen har börjat bra och det kändes bra på landslagslägret på Gotland i augusti också. Jag tänker inte så mycket utan jag försöker bara slappna av och spela.

VM i Västerås lockar?
– Ja, det hade självklart varit riktigt roligt att få vara med där. Det känns som det kan bli ett roligt VM.

Det blir press på er i och med att det är på hemmaplan?
– På ett sätt blir det mer press på oss eftersom folk kan se oss live. Alla tycker att vi ska vinna så visst får vi press på oss, men jag tycker att det ska bli enbart roligt. Det är extra roligt att VM spelas i Sverige där innebandyn är som störst.

Resultat pch spelprogram från Europacupen
Iksu försvarar blågula färger
Europacupen livestreamas


Författare: Jonas Gustavsson