2009-10-09 10:55

Returmöte för nykomlingarna

Tyresö-Trollbäcken tog en viktig seger då man besegrade Sirius i veckan, och redan i helgen är det dags för ett viktigt returmöte lagen emellan.


Sebastian Gafvelin, Järfälla, spelar derby mot Caperiotäby i helgen.
Arkivfoto: Bildbyrån
.

I veckan avgjorde Tyresö-Trollbäcken matchen under de tre sista minuterna vilket innebar nykomlingens första poäng i serien. Sirius är fortfarande poänglösa.

Tyresö-Trollbäckens Fredrik Cederborg tror att returmötet kommer att likna den första matchen lagen emellan.

– Vi kan nog vänta oss ganska likt scenario faktiskt. Två avvaktande lag som väntar på varandras misstag, säger Cederborg till TT:s hemsida.

För Caperiotäby, som förlorade mot AIK i veckan, väntar ett nytt stockholmsderby då man ställs mot Järfälla och finske landslagsmannen Rickie Hyvärinen är revanschsugen.

– Vi svek vårt klubbmärke och våra supportrar mot AIK. Vi spelade semesterinnebandy, nu måste vi kriga ner Järfälla och bärga tre poäng, säger Hyvärinen till klubbens hemsida och samtidigt meddelas att Caperiotäby har en skadefri trupp.

Förutom den intressanta TV-matchen mellan Helsingborg och Warberg, väntar också ett slag i norr där Falun tar emot Umeå City på hemmaplan. Umeå City hoppas givetvis på poäng, trots att Falun anses vara favoriter.

– Det här är absolut en match där vi har chans att ta poäng. Så jag tycker definitivt att vi ska sätta lite press på oss själva att börja vinna, säger Umeåtränaren Peter Sjöström till klubbens hemsida.

Västerås spelar två matcher i helgen. På söndag väntar Warberg, och på fredagen ställs man mot ett segervisst Pixbo. Vidar Jonsson, tränare i Pixbo, tror givetvis på seger.

– Vi kommer att jobba efter de linjer som vi har gjort hela säsongen hittills. I Västerås spel måste vi se till att minimera deras spelvändningar, sedan får vi inte ge deras rightskyttar för mycket tid. Förhoppningsvis kommer vårt anfallsspel att vara för svårt för Västerås försvar att stå emot, säger Jonsson till klubbens hemsida.

SSL i helgen:

2009-10-09   
Falun - Umeå City 
Helsingborg - Warberg 
Västerås - Pixbo 
Tyresö Trollbäcken - Sirius 

2009-10-11   
Caperiotäby - Järfälla
Warberg - Västerås

Följ matcherna via LiveMatch


Författare: Jonas Gustavsson