2009-10-16 14:00

Poängkungarna möts igen

Ifjol stannade Martin Emanuelsson och Fredrik Holtz båda på 62 poäng i SSL, men Holtz vann poängligan i kraft av fler mål. I söndagens TV-match möts de två poängkungarna igen.


SÖNDAG 18 OKTOBER
KL 14:00 TV 4 SPORT
 
STORVRETA
-
WARBERG

Faktum är att Fredrik Holtz seger i poängligan ifjol – då han spelade i Mullsjö – var något omdiskuterad då vissa hävdade att han inte borde ha fått den sista assisten han fick i sista matchen mot Jönköping.

Den gjorde att han gick upp på 62 poäng – samma som Emanuelsson – men vann poängligan då han gjorde 30 mål att jämföra med Emanuelssons 22 mål.

– Ja, den poängligavinsten var lite omdiskuterad, ler Martin Emanuelsson vars Warberg på söndag alltså ställs mot Fredrik Holtz nya klubb Storvreta i säsongens andra TV-match.

– Fredrik är en duktig innebandyspelare som jag har förstått inte fått så mycket speltid i Storvreta ännu och det har visst gått lite upp och ner. Nu är han inte en av de stora stjärnorna längre och får anpassa sig till de andra. Det ska bli skoj att möta honom.

Fredrik Holtz hyser också stor respekt för Martin Emanuelsson.

– Det är alltid roligt att möta Emanuelsson. Jag ser honom som en av världens bästa centrar så det gäller för oss att se upp med honom och kanske försöka spela av tiden när hans kedja är inne och sedan sätta in stöten mot deras andra- och tredjefemma, säger Holtz.

Förutsättningarna för de två poängmakarna är något skilda den här säsongen. Martin Emanuelsson spelar i trygga Warberg där han är given förstecenter, Fredrik Holtz har kommit till en ny klubb i form av Storvreta där han nu får spela i andrakedjan med mindre speltid än han hade i Mullsjö ifjol.


Martin Emanuelsson.
Foto: Bildbyrån.

Poängmässigt har det inte lossnat helt och hållet för varken Emanuelsson eller Holtz ännu.

– Det har gått lite knackigt i början. Jag hittar inte spelet riktigt, och vi har inte hittat varandra i femman, men vi hittar varandra mer och mer och det blev lite islossning mot Dalen senast där min kedja gjorde fem av målen. Vi ska fortsätta bygga på det så får vi se hur det ser ut mot Warberg, förhoppningsvis fortsätter vi att leverera, säger Fredrik Holtz som svarat för två poäng (1+1) på tre matcher.

Ifjol öste Holtz in poäng i Mullsjö.

– Samtidigt som jag fick mycket speltid så hade jag också bra självförtroende. Dessutom hade jag en del tur. Den har jag inte haft den här säsongen, för jag skulle kunna ha haft tio eller tolv poäng den här säsongen med lite mer flyt. Jag har inte haft samma tur och har inte haft lika mycket boll heller. Jag känner att jag har spelet i mig men vi har tagit tolv poäng med Storvreta och det är det viktigaste, förklarar Holtz.

Anledningen till att det inte lossnat för Emanuelsson (fem poäng på fyra matcher) ännu stavas sjukdom.

– Inledningen har varit lite knackig. Jag var förkyld i inledningen och missade de två första matcherna så det var lite segt att komma igång, men nu börjar det kännas riktigt bra och formen är på gång, berättar Emanuelsson som spelar i Warbergs fruktade förstakedja med Magnus Svensson och Jim Canerstam och trions kemi var en anledning till hans poängmakeri ifjol.


Fredrik Holtz.
Foto: Kenneth Strignérus.

– Det är någonting som vi har hittat i den formationen jag spelar och det är något som vi har byggt på genom åren och ifjol fungerade det riktigt bra. Jag vet inte hur jag ska säga det, men det är jäkligt roligt att göra poäng och det gäller att vara på plats när det händer saker.

Både Martin Emanuelsson och Fredrik Holtz är poänghungriga i söndagens TV-match.

Emanuelsson tror han kan nå fjolårets totala poängnotering.

– Jag har ju halkat efter lite i och med att jag missade ett par matcher men det är inte omöjligt och det är klart att man siktar mot det, säger han.

Holtz hoppas på både poäng för sig själv och laget på söndag.

– Vi får hoppas att det trillar in lite fler pinnar, men huvudsaken är att Storvreta plockar tre poäng. Då är jag nöjd.

Ifjol var de stora konkurrenter i poängligatoppen och frågan är om spelarna – som båda haft en något trög start på säsongen – kan tillhöra poängtoppen igen? En sak är säker – de vill i alla fall vinna matchen i matchen på söndag.

Svenska Spels odds ”flest poäng”:

F Holtz 2,30
Lika många poäng 2,50
M Emanuelsson 2,00

Höstens TV-matcher


Författare: Jonas Gustavsson