Nytt hattrick-rekord - Innebandy.se
2009-10-06 07:45

Nytt hattrick-rekord

I helgen noterades det snabbaste hattricket som SIBF någonsin registrerat. Det räckte med tolv sekunder för Pontus Gustafsson att göra tre mål.

Det tidigare rekordet som Svenska Innebandyförbundet noterat var på 18 sekunder och gjordes av Daniel Helgesson år 2000 då hans IBK Tylön besegrade Tvååkers IBK.

Men Pontus Gustafsson lyckades alltså göra tre mål på två tredjedelar av den tiden – tolv sekunder.

– Det var skönt måste jag säga, säger Pontus Gustafsson som knappt förstår själv hur det hela gick till.

– Nej, jag vet faktiskt inte. Det första var ett skott, och sedan är det två identiska mål där vi tekar framåt, Sören Björkman tar in bollen till höger och passar in till mig som gör mål.

Gustafssons IBF Lesjöfors vann med 9-6 mot Örnen U i division sex östra Värmland och 17-årigen noterade hattricket i slutskedet när Lesjöfors gick från 6-6 till 9-6. Noterbart är också att åldermannen Sören Björkman, 42, assisterade till alla tre målen.

– Han är mer än dubbelt så gammal som mig, skrattar Pontus och beskriver känslan när den tredje bollen satt i nät.

– Jag tänkte nästan inte alls, jag bara skrattade.

Pontus Gustafsson, som gör sin andra säsong i Lesjöfors a-lag, berättar också att han aldrig tidigare gjort tre mål i någon innebandymatch och att han faktiskt inte ens har innebandyn som sin primära idrott.

– Jag satsar mest på bandyn, men jag håller på med båda sporterna och de krockar nästan aldrig så det är lugnt, säger Pontus som menar att hattricket troligen inte får honom att prioritera innebandyn istället för bandyn.

– Nej, men det vet man aldrig. Det är inte helt omöjligt.

Det snabbaste hattricket i högsta damserien noterade Anna Jakobsson, Endre, år 2000 då hon gjorde tre mål på 1:31 och snabbaste hattricket i högsta herrserien innehas av Martin Olofsson, Örnsköldsvik, som gjorde tre mål på 1:07 2001.

Svenska Innebandyrekord


Författare: Jonas Gustavsson